10 stvari koje sam naučio o vjeri i vjernicima

“Neće u Kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: ‘Gospodine, Gospodine!’, nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima.”

1. Naučio sam da to što je netko u prvoj ili posljednjoj klupi u crkvi ništa ne govori o tome kakva je kao osoba vjernik.

2. To što se netko hvali koliko je izmolio pobožnosti, prošao hodočašća, postio ili dao za crkvu ništa ne govori o tome koliko je osoba stvarno povezana s Bogom.

3. To što netko pokazuje i ističe na sebi vjerske simbole i znakove ništa ne pokazuje koliko netko istinski vjeruje u to što pokazuje.

4. To što netko uzima za pravo govoriti drugima kako trebaju živjeti, a sam svojim primjerom ne pokazuje, ne govori da ta osoba sve zna o Bogu.

5. To što je nekome u svakodnevnom govoru svaka druga riječ „Bog“, ne znači ujedno da on tako često i razgovara s Bogom.

6. To što netko javno ne priča mnogo o Bogu već u tišini nosi to u sebi, ne znači da Bog nije prisutan u životu te osobe.

7. To što netko na društvenim mrežama ne dijeli slike o Bogu i vjeri, to ne znači da ta osoba ujedno i nije dobar vjernik.

8. To što netko kaže da je pročitao mnogo knjiga o Bogu, to ujedno ne govori koliko Bog znači u životu te osobe.

9. To što netko slavi i raduje se malim stvarima ovog života, to ne znači da je protivnik vječnoga života već da cijeni dar koji mu je Bog dao.

10. To što netko svakoga dana naglas ne govori „hvala“, i ne diže svoje ruke u zrak, to ne znači da nije zahvalan Bogu za sve što mu Bog daje.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

+ 1 = 7