147 SEKUNDI ZA KENIJU

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu danas je organizirao performans s ciljem skretanja pozornosti na žrtve terorizma: ubijene kenijske studente koji su bili kršćani.

Performans kojeg su organizirali zagrebački studenti počeo je danas točno u 14 sati i 7 minuta. 147 studenata ležalo je u tišini 147 sekundi na prostoru ispred Hrvatskog narodnog kazališta, na Trgu Maršala Tita u Zagrebu.

Cilj ovog događaja bio je probuditi javnost, potaknuti raspravu, uključiti javne institucije i akademske zajednice u promišljanju konteksta ovog sukoba i tragedije u kojoj je 147 kenijskih studenata u terorističkom napadu izgubilo život.

Ispred Hrvatskog narodnog kazališta okupilo se mnoštvo studenata koji su došli podržati ovaj događaj minutom šutnje kojom su željeli iskazati sućut i na taj način odati počast ubijenim i nevinim žrtvama terorizma u Keniji.

„Oni su bili sinovi i kćeri, braća i sestre, djeca i prijatelji. Oni su bili baš kao i mi, studenti i sanjari koji su slijedili svoje ambicije u cilju boljeg života…Po čemu se 147 kolega studenata razlikovalo? Po tome što su kršćani?…Njihova žrtva zadužuje nas postaviti pitanja. Zadužuje nas izgraditi svijet u kakvom želimo živjeti. A u njemu, budite sigurni, 147 života ne pada pred terorom“, dio je Manifesta studenata, koji je bio poruka podrške i odavanja počasti ubijenim kenijskim studentima, pročitanog nakon samog performansa, uz okupljeni Studentski zbor pred Sveučilištem u Zagrebu.

Autor: Laudato/M.R.

 

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

+ 53 = 59