20. godina organiziranja župno-školskih vjeronaučnih olimpijada

Osnovna škola „Bijaći“ Kaštel Novi organizira u siječnju 2016. godine dvadesetu župno-školsku Vjeronaučnu olimpijadu. U proteklih 19 godina u suradnji s ostalim kaštelanskim osnovnim školama ukupno je sudjelovalo 1548 ekipa s 5957 vjeroučenika.

Povodom malog jubileja škola u siječnju 2016. godine uz natjecanje- školska razina organizira jednu novinu: Prvo internetsko natjecanje osnovnih škola u sklopu Vjeronaučne olimpijade. Natjecanju mogu pristupiti sve zainteresirane školske ekipe na način da se prethodno prijave na natjecanje i da navedenog dana imaju internetski pristup.

Naime, naša E-olimpijada održala bi se u subotu 16.1.2016. a to je subota prije službenih međuškolskih natjecanja koja se održavaju u petak 22.1.2016. pa bi školske ekipe mogle provjeriti svoju formu pred službena natjecanja.

E- olimpijada je zamišljena tako da se zainteresirane školske ekipe prijavljuju na internetsku adresu  najkasnije do 14.1.2016. godine. U subotu 16.1.2016. u dogovoreno vrijeme šaljemo pisani ispit kojeg ćemo poslati svim ekipama istovremeno koje uz internetski pristup (u svojoj župi, školi ili obiteljskom domu jednog člana ekipe jer i cilj natjecanja je njihovo međusobno druženje i zajedništvo) rješavaju ispit te riješeni ispit pošalju natrag što prije na e-adresu s kojeg su ga dobili. U slučaju istog broja bodova odlučivat će brzina poslanog ispita koja će biti kod nas na internetu evidentirana. Najbolje ekipe s E-olimpijade ugostit ćemo već u iduću subotu 23.1.2016. na našoj velikoj završnici i fešti.

Osim natjecanja na temu „Brak i obitelj u Božjem naumu“ organizira se i mala olimpijada u kojoj mogu sudjelovati učenici III, IV i V. razreda na temu „Marija-uzor obitelji“

 

Prijave za natjecanje na e-mail: zuvela.mario@gmail.com ili mario.radunic@gmail.com

Skraćeni materijali za učenje (objava već 1.12.2015.) i sve informacije oko natjecanja možete već od danas pratiti na:

1. Facebook stranici:Udruga mladih Bl. Ivan Merz Kaštela

2. Vjerskom portalu: www. duhovnost.net

 

Podatci traženi za prijavu:

  1. Naziv osnovne škole i mjesto
  2. Ime i prezime vjeroučitelja
  3. Obvezno dvije  e-mail adrese: Ako e- mail ima vjeroučitelj neka jedan e-mail bude njegov, ako vjeroučitelj nema e-mail neka obje dvije adrese budu od članova ekipe koje se natječe.

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

4 + 5 =