543 vjeroučenika u 19. vjeronaučnoj olimpijadi

Katolička udruga mladih Bl. Ivan Merz Kaštela već dugi niz godina nudi i organizira za kaštelanske osnovce školsku razinu Vjeronaučne olimpijade.

Ove godine okupila se 71 ekipa vjeroučenika oko teme: II. Vatikanski koncil i 67 ekipa učenika nižih razreda na Maloj olimpijadi koja je specifičnost kaštelanskog natjecanja. Uzrast od III. do V. razreda natjecali su se na temu: Stepinac i Bulešić-hrvatski blaženici. Tri dana natjecanja okupilo je dakle 138 ekipa s 543 vjeroučenika. Osim učenja vjeroučenici su se i ove godine istakli u akciji sakupljanja starog papira koji se boduje za natjecanje gdje su u samo jedno poslijepodne sakupili 7,5 tona papira.

U subotu 24.1.2015. uslijedila je nagrada- izlet u Split za 14 najuspješnijih ekipa uz pomoć Zračne luke Split Kaštela. Posjetili su konkatedralu sv. Petra (molitva na grobu sudionika Koncila nadbiskupa Frane Franića), Katedralu sv. Dujma, slavili sv. misu i proveli ugodno jutro uz nagradne igre u crkvi i samostanu Sv. Frane na splitskoj rivi te posjetili Kaštel Kambelovac, rodno mjestu nadbiskupa Franića.

Iduće godine u siječnju planiraju veliku feštu povodom 20. godina organiziranja natjecanja na koju mogu doći svi koji žele jer će se putem interneta moći uključiti u natjecanje po prvi puta i župe van Kaštela.

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 1 = 1