6 malih puteva za bolji život

Otkrijte svjetlu stranu života

Svaki put kada se priča o težini života u sumnji smo prih­vatiti tu spoznaju. Ali kada izađemo iz kuće i vidimo sunce na nebu, osmijeh na licu djeteta, čujemo lijepu riječ od slučajnog prolaznika ili nas neki davni prijatelj iznenadi s rukom na ramenu, shvatimo da sam slabi kada možemo sumnjati u tako veliku i svetu stvar kao što je život.

Zatvorite vrata prošlosti

Uvijek u strahu za neizvjesno “sutra” ostavljamo jedna vrata prošlosti odškrinuta. Bojimo se da će budućnost možda biti gora pa da bar imamo kuda se vratiti. No jedno zaboravl­jamo: budućnost je izvor novih prilika, i dokle gledamo u odškrinuta vrata prošlosti, prilike samo prolaze pokraj nas. Vrijeme je da jednom vrata prošlosti zalupimo, i započnemo živjeti jedino što imamo – našu sadašnjost.

Prihvatite ono što ne funkcionira u vašem životu

Zatvarate li oči pred onim što u vašem životu ne funkcioni­ra? Ako tako postupate prema svakom svom problemu, kako se na taj način odnosite prema svojoj budućnosti? U životu ponekad nema popravnoga ispita ili druge prilike. Nekada je ovo vrijeme pred nama jedino vrijeme u kojem možemo sebi dati drugu priliku i nešto poduzeti. Neka vaše oči budu otvorene i za ono što ne funkcionira, jer samo na taj način možete nešto promijeniti i učiniti život boljim.

Dajte sve od sebe

Koliki od nas mogu izreći rečenicu: dao sam sve od sebe, učinio sam sve što sam mogao. Po onome što ponekad vidimo oko sebe zaključujemo zasigurno ne veliki broj ljudi ljudi. No upravo u tom izazovu je odgovor i razlika. Dati maksimum i postaviti nove standarde. Jedino taj izazov čini razliku između uspješnih i neuspješnih ljudi. Dati sve od sebe – poziv je svakoga čovjeka, o čemu god da se radi.

Progucajte ponos, sreća je važnija od njega

Povrede u životu dolaze, htjeli vi ili ne, i nije lako zgaziti ponos i prijeći preko toga. Ali nekada je to jedini put da se otvore izvori sreće koji se nalaze u nama. Iako će trenutak oprosta biti bolan, šansa koju ste time dali sebi zacijelit će svaku vašu ranu. Ukoliko se odupirete mnogo će vas više boljeti takav trenutak. Danas postoji stoga samo jedan izbor; zgaziti ponos ili zga­ziti sreću. Napravite pravi izbor.

Pouzdajte se u snagu Božju

U poslanici Filipljanima Pavao kaže “Sve mogu u Onome koji mi daje snaga.” Vaša snaga je u vašoj usmjerenosti na Boga. Njegova milost koja je beskrajna i nezaslužena vodi vas život u bolje sutra. Kada s njegovom snagom počnete graditi svoj život Bog će u njemu napraviti nešto doista veličanstveno. Pouzdajte se do kraja.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

+ 73 = 78