7 duhovnih poticaja fra Zvjezdana Linića

1. Moli i danas svoj Očenaš hrabro i predano.

Ne boj se volje Božje, jer Bog te ljubi više nego što misliš, i želi ti više dobra nego što ti samome sebi možeš poželjeti. Najbolje za tebe i za sve oko tebe je kada dovoljno hrabro prihvatiš Božji plan, jer on želi da sve bude dobro. Neka se to i danas dogodi za tebe i za sve tvoje.

2. Najveći Božji dar je – On sam.

Taj dar dolazi nakon što odlučimo prodati sve i za dobiveni novac kupiti dragulj koji smo pronašli na njivi. Prodati znači potisnuti na drugo mjesto. Prodati sve znači osloboditi prvo mjesto za Boga. Tek kad ga stavimo na prvo mjesto u svojem životu, primjećujemo njegovu neprestanu prisutnost.

3. Stvoreni smo na sliku Božju.

U početku bijaše Riječ. I Riječ je tijelom postala. I tako se nižu objavljene istine o nama, našem iskonu i našem cilju. A nemirno je srce naše dok se ne smiri u tebi, Bože. Uvir svih naših čežnji i nadanja, ispunjenje našega srca i vrhunac kojem teži naša ljubav: sve je u Bogu… A Bog je opet tako blizu. To nam je objavio po Sinu svome, to nam objavljuje svakoga dan u bližnjima, to nam objavljuje neprestano po svekolikom stvorenju. Isus bi dodao: “Tko ima uši da čuje, neka čuje; tko ima oči da gleda, neka vidi!”.

4. O nama često ovisi hoće li ljudi pokraj nas biti sretni,

ili će neprestano živjeti u strahu, odnosno nemiru i patnji. Svi smo pozvani da u svom životu napravimo neke pomake. Bilo bi divno kada bismo u srcu odlučili da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da nitko kraj nas i radi nas ne bude nesretan.

5. Budi to što u ovom času jesi.

Ne bježi od sebe, jer nemaš kamo pobjeći. Živi taj svoj svakodnevni život. Život neće postati lakši, ali bit će ti osmišljen i bogat. Živjet ćeš radosno.

6. Koliko vremena potrošimo na vanjštinu?

Možda su ovo vremena u kojima bismo trebali iskrenije ući u dubinu svoga srca. Kakvi smo pred Bogom, takvi smo. Badava sav izvanjski sjaj ako je duša zatrovana zlom, ako je srce nečisto. To neće oprati voda niti pokriti kozmetička sredstva niti prikriti vanjsko blještavilo. Sve to može obmanuti ljude oko nas, ali ne i Boga koji vidi u tajnosti. Srce je važno, duša je bitna. Ta nam je čistoća potrebna.

7. Ne gubimo puno vremena u dokazivanju da ima puno mraka,

…nego radije zapalimo svijeću. Odmah će oko nas biti manje mračno.

Izvor: www.bitno.net

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

30 − 29 =