Ako se predaš Bogu tada ćeš se dati u vodstvo onoga koji je najmudriji!

Predati sve Bogu. Znam, lako je to reći. Netko s pravom može upitati zašto bi to uopće učinio! Pa, ako zbog ijednog razloga onda zato što je Bog – Bog! On je onaj koji te je stvorio i bez tebe te ne može spasiti.

On je onaj koji ti je dao život i za njega ima plan. On je onaj koji te najbolje poznaje i zna što želiš. On je onaj koji suosjeća s patnjama koje prolaziš jer ih je i sam prošao… Ako se predaš Bogu tada ćeš se dati u vodstvo onoga koji je najmudriji, koji je svemoguć i svemoćan. I ono što je najvažnije – on te nikada neće napustiti čak i kad ti budeš htio odustao od sebe. Neki s pravom mogu postaviti pitanje kako to učiniti. Najlakše i najbolje to ćeš napraviti iskrenošću.

Zato budi iskren prema sebi i prema Bogu. Nemoj razmišljati o tome što bi trebao predati Bogu, a što ne. Bog želi da mu predaš cijeloga sebe. Ne komadiće, ne dijelove svoga srca nego cijeloga sebe! On s tobom želi biti i u radosti i u patnji, u uspjehu i u neuspjehu, u sunčanim razdobljima i magli života, na obroncima, u nizinama… Iskrena molitva Bogu otvorit će ti vrata predanju, pa čak i ako mu kažeš: „Bože, ja ne znam kako ti predati sve“. Već si mu s time predao prvu prepreku – Bože, preuzmi moje predanje jer ja ne znam kako ću! On će znati kako će riješiti stvar, a ti budi strpljiv i ustraj.

Zapamti da te Bog ne zarobljava kad mu se predaš, zapravo te oslobađa i što mu više stavljaš svoj život u njegove ruke to više postaješ sobom. Bogu možeš predati svoje molitve, djela ljubavi, milostinju, ali nemoj ni zaboraviti predat mu svoje grijehe jer je Božja radost na poseban način u praštanju. I baš zbog svega ovoga predaj Bogu i ono najbolje što imaš. Predaj mu sva dobra djela i tople riječi koje si dao jer ionako bez njega to ne bi mogao ni učiniti. Bogu to ne treba, znam, ali itekako tebi treba koji si potreban Božje blizine. I što više Bogu daješ, to će ti on više uzvratiti jer si bio vjeran u svemu što si od njega primio. Ustani, brate moj, otvori svoje oči i srce pa se ponizno i iskreno predaj onomu tko se za te na križu predao.

mag. theol. Darko Rapić

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 1 = 1