Ako si težak sebi, nisi težak Isusu!

Ako si težak sebi, nisi težak Isusu.

Nikada ne zaboravi činjenicu da on s tobom ima više strpljenja nego ti sam sa sobom. Koliko je bilo ljudi u tvom životu koji su te izdali, na koje si mislio da uvijek možeš računati ali kada je došla neka kriza nestali su iz tvoga svijeta kao da ih nikada nije bilo. Ostavili su te na bojištu života,  samoga i preplašenoga, da sam vodiš bitke prepustivši te sitaucijama i izazovima koji su na tvom biću ostavili bezbrojene rane.

Koliko si puta postavio neke ciljeve, te pošao prema njima a onda kada su se pojavile prve zapreke odustao. Polazio si bezbroj puta prema njima i bezbroj puta si odustajao. Sve je to u tvojoj glavi stvorilo konfuziju misli u kojoj više nisi bio siguran da li je problem u tebi ili u svijetu oko tebe. Takve misli učinile su da počneš sumnjati u sebe i da se pitaš jesi li sposoban ostvariti svoje snove ili snovi uopće nemaju smisao i ne treba se za njih boriti.

Koliko si puta imao neku viziju života ali je surova stvarnost razbila sve tvoje vizije jer si shvatio da nemaš dovoljno strpljenja, hrabrosti, snage, dosljednosti za sve ono što želiš. Koliko puta si u svojim čežnjama bio odbijen a onda te to natjeralo da se povučeš u sebe i počneš se preispitivati i tražiti odgovore na brojna pitanja svoga života. A sve to skupa dovelo te do zaključka da ti je dosta svega, da je život težak, a i da si ti sam sebi težak, i da nije uvijek problem u drugima, već i u samome sebi.

Ako si težak sebi, nisi težak Isusu. On je onaj koji će s tobom biti i onda kada svi drugi odustanu od tebe, on je onaj koji vjeruje u tebe i onda kada nitko drugi ne vjeruje, on je onaj koji će ti ponovno dati šansu iako je sam sebi ne želiš dati. Kada znaš da On na tebe još uvijek računa i da te uvijek usprkos svemu voli jednakom ljubavlju neka ti to bude znak da nikada ne digneš ruke na sebe jer Isusu si uvijek na prvom mjestu.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 1 = 9