Badnjak: Pripremite se danas u snazi ljubavi za doček rođenja Gospodinova!

Koliko se samo uskomeša duhova kada su kršćanski blagdani na pomolu. Tada se javljaju skupine i pojedinci koji se pozivaju na svoje nepostojeće autoritete kako bi obično vjernicima doktrinirali svoje stavove jedine ispravne stavove.

I da nije ove pandemije našao bi se uvijek neki, bilo koji razlog kako bi se unijelo toliko podjele, mržnje i jala u ono što je vjernicima sveto. Zato je uvijek zlatno ovoga svijeta pravilo podjeli pa vladaj. Kako je interesantno kada vjernicima ateisti, agnostici i svi ostali uzimaju sebi za pravo određivati što je to vjernicama potrebno ili što bi vjernici trebali, morali itd. Najprije sam nas je Krist oslobodio od tih ljudskih moranja i trebanja. Kod njega se ništa ne mora. Krist nikoga ne uvjetuje. Bog nikoga ne isključuje. Ako ne želiš vjerovati to je tvoj odabir. U svojem odabiru svatko od nas uzima sebi svoj život u ruke. Svatko od nas ima mogućnost odabira. I nitko neće imati nikakav problem poštovati tvoj odabir. Živi kako hoćeš ali tada ne maltretiraj nikoga sa svojim životom i svojim odabirom a posebno ne vjernike. Onaj koji vjeruje on zna vajda u što vjeruje. Ne možeš biti polovičan i izbirljiv vjernik.

Deklariranje vjernikom a ne živeći svoju vjeru kako je to danas moderno ne daje nikom od tih za pravo da nameće svoje kršćansko poganstvo i bezboštvo mahanjem krštenice i svjedodžbom primljenih znakova vjere u koje ne vjeruju. To što si kršten ne znači da si vjernik. To je ništa ako vjeru ne živiš. Kršćani ponajprije svoj život stavljaju Bogu u ruke. U vjeri Abrahama praoca vjere potpunog povjerenja i predanja. Ne propitivajući ni jedan Božji naum. I iz tog izlazi snaga koju ni jedan čovjek ni jedna sistemska ili svjetonazorska grupacija nikada ne mogu imati niti razumjeti. Na to nas ovih dana došašća i priprema Gospodin. On dolazi kako snaga kršćanima u ovom svijetu. Krist nikada neće biti nešto lako prihvatljivo. On je uvijek i bit će uvijek znak osporavan. Ako je naš Gospodin onaj koji se marginalizira i osporava kojemu se negira njegovo Božanstvo kako li će tek proći oni koji ga slijede. Isto kao i on naravno. No to nas nikako ne smije pokolebati jer naša je snaga naš Gospodin. On nam dolazi kao maleni nezaštićen potreban brige i ljudske blizine. Zato ne osvrćimo se od danas na bilo kakvu obijest onih kojima Isus Krist smeta.

Ponajprije pripremite se danas u snazi ljubavi za doček rođenja Gospodinova. Izgasite televiziju, radio i sve što vas truje. Udaljite od sebe manipulatore koji vam i ovako nemaju što ponuditi doli svojeg zla i toksičnosti. Maknite se od zlih ljudi, ljudi pokvarena srca. Lako će te ih prepoznati, oni izvrću činjenice, obmanjuju, lažu, izbjegavaju preuzimanje odgovornosti, negiraju stvarnost, izmišljaju priče, uvjeravaju u laž. Posvetite se radosti. Pravite kolače, neka brašna bude po kući. Igrajte se sa svojom djecom. Ne opterećuj te se sa čišćenjem. Izložite svoje jaslice pjevajući i moleći da Krist dođe k nama. Sjednite sa svojim najbližima, poslušajte ih i radujte se budite obzirni prema svojim starijima odgovorni za svoje i njihovo zdravlje. Ne trebate napraviti nište doli osloboditi se svega nebitnog i nevažnog. Bacite mobitel od sebe, ne morate nikom biti na izvolite. Sve se može odraditi sutra. Nikom ništa ne čestitajte, ostavite to za poslije. Badnjak i rođenje Isusa Krista posvetite sebi i svojim najbližima, svojoj obitelji. Jer nitko nam ne može ovaj Božić pokvarit. Danas na Badnjak se ne boj blagoslivljati. Rođenjem Krista započinje blagoslov, zato blagoslivljaj. Od danas u svoj svakodnevni ritual života uvedi blagoslov.

S blagoslovom započinji svaki svoj dan. Blagoslov za sebe, svoj supruga, suprugu, svoju djecu, svoju obitelj, svoje bližnje, svoje radne kolege, svoga šefa, svoje zaposlenike, svoje prijatelje, svoje drage osobe ma i svoje neprijatelje i sve koji te progone, one koji ti zlo čine, koji te ponižavaju. Blagoslov sve mijenja. Tada se sav svijet mijenja. Prepusti sve u Božje ruke i ne boje se. Kad imaš Boga imaš sve. Kad je Bog uz tebe tko ti što može. „Podiže nam snagu spasenja u domu Davida, sluge svojega kao što obeća na usta svetih proroka svojih odvijeka: spasiti nas od neprijatelja naših i od ruke sviju koji nas mrze; iskazati dobrotu ocima našim i sjetiti se svetog Saveza svojega, zakletve kojom se zakle Abrahamu, ocu našemu: da će nam dati te mu, izbavljeni iz ruku neprijatelja, služimo bez straha u svetosti i pravednosti pred njim u sve dane svoje.“ Na dobro vam došao Badnjak.

don Damir Bistrić

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

42 − = 32