Biti obučen u Kristovu pravednost

Dakle, da bi u svojim molitvama došli pred Boga s jakom vjerom da ćemo biti uslišani, potrebno je da budemo obučeni u Kristovu pravednost!! To treba biti naša pozicija pred Bogom!

To nije radi toga što si ti nešto učinio (izmolio molitve, krunice, prikazao mise, postove…). Na taj se način ne može dobiti Kristova pravednosti! To je zbog onoga što je Krist učinio za tebe na križu! Shvati: ako dođeš pred Boga sa svojim grijesima, đavao te tada optužuje – da se osjećaš krivim. U takvom stanju ne možeš moliti s jakom vjerom da ćeš primiti nešto od Boga! Đavao ima u svojim rukama tvoju optužnicu, s kojom maše pred tvojim očima i podsjeća te ne sve loše stvari koje si učinio i tako te blokira u molitvi! Što je Isus učinio sa tvojom zadužnicom čitaj u Kol 2,13-15: „Oprosti nam dobrostivo sve prekršaje; izbrisa zadužnicu koja je svojim odredbama bila nama protivna: ukloni je prikovavši je na križ! razoruža poglavarstva…“ Što je Isus učinio s tvojom zadužnicom? – poništio ju je, izbrisao, pribivši je na križ! A ako nema optužnice, nema ni osude!

„NEMA NIKAKVE OSUDE ZA ONE KOJI SU U KRISTU ISUSU!“ Rim 8,1

Da bi to za tebe bila stvarnost, važno je „biti u Kristu“!! Kako? Kroz temeljno opredjeljenje za Krista (novo rođenje), tj. tako da svjesno prihvatimo svoje krštenje, a Isusa za svog jedinog Spasitelja! Tada postajemo novo stvorenje. Pavao kaže u 2Kor 5,17: „Ako je tko u Kristu, on je novi stvor: staro je nestalo, novo je, gle, nastalo!“ Tako, kad svjesno prihvatiš Isusa u svoje srce, ti si novi stvor u Kristu. Duh Sv. tada mijenja tvoju grešnu prirodu u Božju i dobivaš Božju pravednost. Time je naše grešno i prljavo srce pretvoreno u pravedno i čisto srce poput Njega. Naravno, i dalje ponekad griješimo (dok smo u tijelu, ne možemo ne griješiti!!) no Isus nas može očistiti od grijeha kad god se iskreno pokajemo!

Slikovito da se izrazim: kad si doživio novo rođenje i prihvatio Isusa za svoga Spasitelja, popis tvojih grijeha i dugova bio je prebačen na Kristov račun, a Bog je na tvoj račun položio Isusovu pravednost! Proglašen si nevinim! I učinjen Božjom pravednošću, Božjim djetetom i baštinikom!

Shvatimo: kad smo nanovo rođeni, mi primamo Isusovu pravednost! Kad u takvom stanju dođeš pred Oca – ti si za Njega Kristova pravednost – kao da sam bezgrešni Isus stoji pred Njim! A Rim 1,17 kaže da će „pravednik od vjere živjeti“! Važno je to znati! To je tvoja pozicija pred Bogom: to je ono kako te Bog sada gleda, kako te vidi! I to je jako važno: da bi, kad u molitvi staneš pred svoga Oca, mogao stajati hrabro i odvažno, siguran da će ti Bog uslišiti molitvu!

Vlč. Dražen Radigović

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

69 + = 75