BLANKA VLAŠIĆ VOLONTIRA ZA SOCIJALNU SAMOPOSLUGU

slika

Velika donatorsko-humanitarna akcija u organizaciji Udruge MoSt održava se ovoga vikenda od 9 do 21 sat u trgovačkom centru “Joker” kada će kupci i posjetitelji na tri različite lokacije u tome centru moći donirati proizvode za socijalnu samoposlugu “SolidarnoST” i na taj način pomoći najugroženijim sugrađanima.

Tijekom dvodnevne akcije prikupljat će se prehrambeni i higijenski proizvodi, hrana i higijenske potrepštine za bebe te školski pribor. U akciji će sudjelovati više od 30 volontera te socijalne samoposluge, te volonterke i zaposlenice DM-a. Volontirat će i neke osobe iz javnoga života Splita, među kojima i Anamarija Asanović, Blanka Vlašić i Niko Kranjčar.

Socijalna samoposluga osmišljena je kao projekt volonterstva, solidarnosti, partnerstva i dobročinstva, a trenutačno skrbi za 362 osobe – socijalno najugroženije pojedince i obitelji sa područja grada Splita i okolice. Sve aktivnosti provode se volonterski, a u realizaciju projekta uključeno je i 30 partnerskih organizacija, institucija, udruga, stranaka, firmi i pojedinaca. Samoposluga je otvorena početkom svibnja ove godine i u njezin rad uključio su se brojni partneri, donatori i volonteri.

Donacije su stizale iz Splita, Zagreba, Osijeka, Omiša, Solina, Kaštela, Makarske, Sinja i do sada je prikupljeno čak 600 pojedinačnih donacija.

Socijalna samoposluga otvorena je prvog radnog tjedna u mjesecu, po potrebi i češće, a ostale su dane djelatnici MoSt-a i volonteri ostavili za prikupljanje svega potrebnoga.

Izvor: Narod.hr/

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

94 − = 87