Bog dolazi da nas spasi!

Svakoga dana pred nama stoji otajstvo Božje riječi. Po njoj se živi i ona okosnica života vjernika. Snaga Božje riječi je ona koja oživljava, posvećuje, ozdravlja.

Toliki su se stavili u službu kako bi samovoljno bez ikakvog poslanja i vlasti oslanjajući se na sebe i svojevoljnost tumačili Božju riječ. A tumačenje svetoga su stavili u svoj ogrezli grijeh. Kad se to dogodi naravno da je onda olako odbacivati ono što je Božje kao što su to radili reformatori koji su uvijek krojili učiteljstvo samoga Krista. Njima Bog nije potreban. Oni su oni koji kroje, prekrajaju i prekrižuju ljudske živote i određuju koliko i kako će Bog djelovati. Gospodari koji su umislili da su neslomljivi bogovi.

Koliko samo histerije se može osjetiti u ovom vremenu koji se nameće kao spasenjsko vrijeme oslobođenja od Boga i Božjeg zakona. Kaos ludila je važan jer tako se danas osvaja svijet. Posjeli pa vladaj a znamo koga naziva Isus onim koji dijeli. Važna je samo promocija uvaženih naprednih ideja i velemožnih projekata. Sve pod plaštem općega dobra. No nema općega dobra u ničemu što ovaj današnji čovjek može učiniti. Previše je loših iskustava iz svega što proživljavamo jer je vidljivo zlo od onih koji se zalažu samo za parcijalne žrtve svojih sistemsko partijskih su istomišljenika dok su ostali odbačeni i marginalizirani.

To je ono na što nas prorok upozorava i poziva nas iznova danas na novi život. Život razlikovanja od onih koji imaju poslanje i koji su sluge riječi koje dovode ka onom koji ih šalje od onih koji samovoljno i lažno nameću sebe kao mjerilo kojem služi pokoja dobro naučena fraza iz pisma na koje se danas svatko pa i zagriženi ateisti pozivaju ismijavajući se svetinjama. Takvi kroz uvjerljive forme ranjenim i povrijeđenima pokušavaju farizejski ograničavati Božju milost. Previše je tih nekih koji sebe pronalaze u nekakvim sebičnim formama. Oni sebe nazivaju pratiteljima, vidovnjacima, prorocima, svim i svačim samo kako bi izvršili ono na što nemaju pravo. Uči u život a onda u znatiželji manipulirati, podcjenjivati i na kraju kao svrha njihovih velikih djela ucjenjivati na temelju boli koje njihove žrtve podnose.

Bog nas poziva na osobit način na opreznost u svemu jer sve je više lažnih proroka u ovom vremenu koji vrše svoju sjetvu. Sjetvu lažnih brzih rješenja i lagodnog života. Gospodinu je tako važno da nas nitko ne ranjava u ime Boga. Jer u ime Boga toliko se zla napravilo kroz cijelu povijest. Zato nas u snazi milosti danas želi udaljiti od svega onoga što je djelo Zloga. Onoga kojemu je važno stvarati kao i do sad podjelu. To je njegov jedini i najveći domet. Oni koji su se odali životu u zlu oni će uvijek način načina kako poniziti dobrotu i kako omalovažiti ono što je sveto. Takav je svijet koji u sebi nosi ovaj strašan pritisak zla s kojim se udaljujemo od svetoga samo zato kako bi sebe neki uzdigli pod plaštem velikih dobrotvora.

Farizeji su upravo imali tu želju. Sebe staviti u centar. Mimo Božjega zakona stvorili su svoj zakon od 613 zabrana i zakona kojima su svakodnevno služili. Kojima su ograničavali one koji su se približavali Bogu. Uvijek su nalazili načina ka kojima će izražavati sve svoje psihoze u manipulacijama sa svetim.

Toga nas danas oslobađa Bog. Jer nas On poučava samo onako kako jest.  „Bijahu zaneseni njegovim naukom. Tâ učio ih je kao onaj koji ima vlast, a ne kao pismoznanci.“ To je za nas važno. Naš život nisu običaji kojima se umanjiva Božja snaga. Običaj nema nad Bogom prednost. Na kraju krajeva vremena su se toliko promijenila da svi običaji koji nisu oplemenjeni s Bogom nemaju mjesta ondje gdje Bog počiva. Dobrano se valja odmaknuti od onih koji su sebe zarobili u običajnost bez duše. Običaje koji ismijavaju sveto misleći kako je to samo jedna lijepa mala šala no iza nje stoji Zlo. A kada Zlo zavlada onda dolazi propast. Propast koju Zlo pravda propalim frazama koje su nam jako drage. Kad nisam a neka moje dijete. Pa šta ima veze tako svi žive. Tako se svi ponašaju. Pa to je tko normalno.

Krenimo s Kristom u snagu Božje riječi koja ozdravlja. Božje riječi koja ima toliku snagu nad svakim zlom. Tamo gdje je Bog nema straha. „»Što ti imaš s nama, Isuse Nazarećanine? Došao si da nas uništiš? Znam tko si: Svetac Božji!« Isus mu zaprijeti: »Umukni i iziđi iz njega!« Nato nečisti duh potrese njime pa povika iz svega glasa i iziđe iz njega.“ Neka nam Gospodin da mudro i poučljivo srce i neka nam u ovom vremenu providi one koji će služiti Božjoj riječi i predavati je kao izvor novog života i blagostanja. Jer Bog dolazi da nas spasi a da uništi Zlo.

don Damir Bistrić

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

5 + 2 =