Bog je onaj glavni meštar koji nas popravlja ako dopustimo da siđe u temelje našeg života!

Što znači Duhovna obnova? To je nešto sličnoga kao kad se radi o obnovi određene kuće. Treba sići u temelje i vidjeti jesu li oni čvrsti ili nisu. Ako nisu treba učvrstiti temelje, a onda poći uzbrdo i vidjeti jesu li zidovi snažni ili su napukli. Obično se vide napukline i na zidovima, ako temelji nisu bili čvrsti.

Duhovna obnova je slična obnovi kuće. Treba sići u temelje duhovnoga života. U temeljima stoji pitanje naše povezanosti s Isusom Kristom. Sve s tim počinje. Ako je povezanost izbljedila, onda naš duhovni život nije više stabilan. Treba utvrditi kako stoji s našom povezanošću s Kristom. Bog nas je stvorio da budemo skupa s našim Spasiteljem. Što to znači skupa? To znači da moramo biti u zajedništvu s Bogom kao što je dijete u zajedništvu sa svojim roditeljima. Dijete želi da ga njegova majka gleda. Bez toga dijete nije sigurno voli li ga njegova majka ili ne voli. Mnogo toga je nadošlo pred naše oči da više ne vidimo Krista. Sve nam je preče od toga pogleda.

Da bi se duhovno obnovili moramo maknuti ispred naših očiju sve što nam priječi da vidimo Isusa. Mi smo njegova braća i sestre. Isus će na prijelazu ovoga života u onaj Drugi stati pred nas i gledati nas oči u oči. Hoćemo li se tada zasramiti za to da nam je sve bilo važnije od povezanosti s njim. Bog Otac svakoga od nas voli kao da sam jedino njegovo dijete. Volimo li mi njega više od svega kao što dijete voli majku više od svega. Mi njegovom ljubavlju koju nam On daje ljubimo naše bližnje, susjede i druge. Ljubimo li ih Božjom ljubavlju koju smo od njega prilili ili ih ljubimo jer su nam korisni. Tada ljubim sebe. Ljubim li svoga muža, svoju djecu ljubavlju koju nam Bog daje Ili mislim da oni moraju zaslužiti moju ljubav. Zbog toga s danas mnogi rastavljaju i žive u neslozi jer misle kako su oni ne zaslužuju našu ljubav.

Obnova našega duhovnoga života, počinje našom povezanošću s Bogom. „Ljubite Boga svoga svim srcem svojim svom dušom svojom svom mišlju svojom i svom snagom svojom“. Danas kad je ljudima mnogo toga važno i najvažnije treba staviti pred oči Prvu zapovijed Božju: Ja sam Bog tvoj, tvoje najveće Dobro, tvoja najveća Ljubav, tvoj najbolji Prijatelj te zato ne smiješ nikoga imati veće i drže od mene. Nije ništa stvorenoga nije veće od Stvoritelja. Bog je na prvom mjestu, a zatim svi oni koje mi je Bog k dao da me u životu prate. A pogotovo one koji kao bolesnici trebaju našu ljubav i pomoć, koje Marijina legija stavlja pred nas kao veliku dužnost. Marija je duhovna majka naša jer nas ljubi majčinskom, Božjom ljubavlju koja velika i trajna. Bog je temelj moga života, a svi oko mene su Božji dar. Bog hoće da mi ljubimo druge njegovom ljubavlju. Znamo kako je naša ljubav i slaba i nestalna, a ljubav Božja je snažna i stalna.

Pred Boga ćemo jednom doći i dati mu račun, koliko smo primili ljubavi od njega i kako smo tu ljubav upotrijebili. To je temelj duhovne obnove. Reći ćete: Kako ću ljubiti svoga muža pijanca, svoga sina, kći koji su pošli krivim putem otpada od Boga? Što bi ti Isus odgovorio? On nije nad nikim slomio trsku. Možda su oni takvi jer si ti slomila/o nad njima trsku i misliš da oni ne zavrjeđuju tvoju ljubav. A oni su takvim postali jer im je, možda, manjkala tvoja ljubav i strpljenje. Sve što imaš dar je Božje ljubavi kojima i mi trebamo darivati tu ljubav. Mi smo prenositelji Božje ljubavi. To govori Onaj pred kojim ćemo jednog dana stati i sramiti se što nam Njegova ljubav nije bila na prvom mjestu. Od njega nema ništa većega ni dražega. Ako to prihvatimo onda će se rijetko dogoditi da su napuknu zidovi u tvojoj obitelji. Bog je onaj glavni meštar koji popravlja i tebe i one s kojim živiš, ako dopustiš da On siđe u temelje tvoga života.

Don Luka Vuco

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

+ 63 = 68