Bog nikad nije zauzet da te ne sasluša, nemoj ni ti biti zauzet da ne razgovaraš s njim!

Bog nikada nije toliko zauzet da te ne sasluša, nemoj ni ti biti toliko zauzet da ne razgovaraš s njim.

Ne treba ti neka posebna prilika, ne treba ti niti neko posebno mjesto. Nije bitno što ćeš mu reći, kojim ćeš mu riječima reći, bitno je da osjetiš njegovu blizinu i da postaneš dio nje. Bitno je da povjeruješ da je on tu za tebe i da te neće ostaviti koliko ti god bilo teško i koje god probleme imao on je veći od svih njih.

Bog nikada nije toliko zauzet da te ne sasluša, nemoj ni ti biti toliko zauzet da ne razgovaraš s njim. Makar imao previše svojih obaveza povuci se na trenutak i otkrij njegov svijet u svojoj blizini. Otkrij oazu Božje prisutnosti na svom poslu, u svojoj obitelji, u društvu s prijateljima, u trenucima. Otkrij oazu Božje prisutnosti u prirodi, u svemu onome što te raduje, radi čega se ujutro ustaješ, i čemu svakoga dana posvećuješ najviše vremena.

Bog nikada nije toliko zauzet da te ne sasluša, nemoj ni ti biti toliko zauzet da ne razgovaraš s njim. Svaki put kada osjetiš da tvoje snage malakšu, da gubiš nadzor nad svojim mislima i osjećajima, da ti život općenito izmiče iz kontrole, da nemaš više one gorljivosti koje si nekoć imao, stani i pogledaj koliko si se udaljio od njega, koliko si se odmaknuo od prvog izvora svoga života i sve što se događa posljedica je zapravo toga.

Nađi zato svakoga dana svoju oazu mira, smjesti se u Njegovu blizinu. Tada ćeš osjetiti kako hrani tvoju dušu ljubavlju, ljepotom, snagom, milošću. On ne traži puno od tebe, a daje ti sve. Biti u Božjoj blizini znači pronaći ono najbolje od života i živjeti njegovu puninu u svakodnevici kakva god bila. Uzmi Sveto Pismo, hrani se Euharistijom, i pođi u život s novom snagom i novim poletom. Svaki problem koji iskrsne bit će ti lako savladiv, jer znaš da sve što radiš – radiš s Bogom.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

61 − 51 =