Bog surađuje s nama, ali na način koji je za nas spasonosan!

Kako je teško biti strpljiv! Kako je teško čekati na ispunjenje naših želja! Kako je teško kada nam se planovi poremete!

To čekanje čini se hod kroz pustinju koji traje kao vječnost i u kojem se lako gubi nada, radost i mir. Sumnje, nemir, prigovaranje, tugovanje, ljutnja – kamenja su na koja se spotičemo na tom putu hoda. Zaboravimo da nismo sami, da netko hoda pred nama i kontrolira cijelu situaciju.

U biti, teško je prihvatiti činjenicu da smo sluge i da moramo slušati nekoga tko zna bolje od nas što je za nas najbolje. Ali jednom kada to prihvatimo, započinjemo životnu avanturu za koju ćemo jednom Bogu zahvaljivati što nam nije uslišio molbe onda kada smo mi mislili da treba i na način na koji smo mi to zamislili.

Sveti Joakim i Ana primjer su ljudi preko kojih je Bog pokazao da Njegova ljubav nikada ne oduzima, a da ne bi nešto bolje darovala zauzvrat. Sveti par molio je Boga za dijete, a Bog im je podario Gospu – bezgrešno dijete. Zna Bog kada je najbolje vrijeme da molitva urodi plodom. Prvo neke stvari moraju prethodno sazreti. Vjerujmo Božjoj ljubavi i Njegovom planu. Ne sumnjajmo da je nešto nemoguće. Da nema kušnji i životnih teškoća, kako bismo se Bogu približili, kako bismo spoznali vjerske istine? Najdragocjenije lekcije najteže su lekcije i za njih treba vremena. Ali kada se polože, sreća i zahvalnost su veće.

Umjesto prigovaranja Bogu – Zašto si meni dao ovaj teret?, zahvali Mu na povjerenju što vjeruje da si stvoren za velika djela. Bog je darivatelj i razveseljitelj, a ne osvetitelj, rastužitelj, oduzimatelj radosti. Prije svega, on gleda na naše spasenje. Vodi  li nas to što tražimo u raj? Ponekad nas prvo treba izgraditi kao osobe ispravnih vrijednosti da nas ispunjenje te želje ne bi odvelo u pogrešnom smjeru. On koji vidi našu budućnost, najbolje zna vrijeme i način. Zato, kada čekaš na ispunjenje svojih želja i čežnja – ne brini tjeskobno, ne strahuj, ne gubi nadu, mir i radost! Budi otvoren za odgađanje ili malenu promjenu tvog plana i neka te to raduje. Znaj da Bog nešto veliko sprema za tebe! Usmjeri se na zahvaljivanje i slavljenje Boga, a ne na svoje neispunjene želje. Mirno i radosno pouzdaj u Njega i zahvaljuj što ti je već uslišio molbu! Na tom putu neka ti pomogne zagovor sv. Joakima i sv. Ane!

Anamarija Botić

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

+ 7 = 12