Bogu je doista stalo da se svi mi spasimo i želi da naš život bude slobodan!

Gdje god na društvene mreže pogledamo svugdje oko nas su svekoliki komentari. Svatko želi iskazati neko svoje mišljenje što je dobro i hvale vrijedno.

No nažalost sve društvene mreže postale su mjestom obračuna i sve više arene sakaćenja, uvreda, ponižavanja uz ogromne izljeve negativnosti i nažalost strahovite mržnje.

To jako danas govori o nezdravom društvenom stanju i sve većem nezadovoljstvu ljudi. Rane koje čovjek doživljava od ljudi i svih institucija u njemu stvaraju sve veću odbojnost i sve veći oblik izljeva nezadovoljstva. Jedino gdje kao može iskazati svoje nezadovoljstvo je u svojoj sigurnosti iza ekrana. U anonimnosti pa čak i lažnih profila.

Sve više društvo se teško nosi sa svekolikim pritiscima koji onda sve više stvaraju tenzije koje se odražavaju na sve pore društva. Bezboštvo koje je zahvatilo cijeli svijet sada se iživljava na ovaj način kako bi se obezvrijedilo sve više ono što je dobro i sveto.

Različitost mišljenja se ne uvažava a subjektivni doživljaj stvarnosti postaje kao neka vrsta mjerila u kojem toliki uzimaju za pravo o drugom govoriti iz svoje perspektive ranjene duše.

Mediji stvaraju okružje pritiska kako bi sve više nadolijevalo vatru na sve veće društvene podjele. Jer dobro znaju kako isprovocirati one koji ih svakodnevno prate one koji im vjeruju uz sve veću cenzuriranost i toksičnost njihovih laži.

Kruha i igara ili kako je jedna novinarka dobro primijetila graha i afera. To je ono što se sve više plasira jer važno je da se zaboravi na doista prave probleme koje sve više pritišću većinu društva i obitelji kao nukleusa društva. No važan je cirkus kao velikih političara koji se nadglasavaju na svojim presicama i kao brinu se za opće dobro. Ukidaju socijalna primanja najpotrebitijima. Smanjuju prihode za one koji su nezaštićeni i ranjeni.  No oni koriste sve pogodnosti koje su sami sebi izglasali i dijele sve veći kolač iz proračuna koje su osigurali za svoje stranačke potrebe kako bi se obranili od odvojenog patničkog života za opće dobro, za provedene besane noći na iscrpnim sjednicama i svega što je navedeno kao dio boli koju podnose za naše dobro. No istinu za volju iza kojih ne stoji ništa osim ratoborne retorike da se narod zabavlja u kojoj se kao suprotstavljaju jedni drugima dok kad se izgase kamere bezbrižno ispijaju svoje kavice i slave  svoje partijske uspjehe pjenušcima uz oboritu ribu.

Uvuklo se to svugdje pa i u Crkvu. No danas sve nas Bog poziva na veliku promjenu života u kojoj smo odgovorni jedni za druge i za naše spasenje.

Sva današnja čitanja upućena su prema našoj velikoj dužnosti jedni druge podržavati u dobru i jedni druge odvraćati od zla. Ako se to neživit sve će postati bolesni kriticizam koji nema nikakvoga smisla osim velikih optužbi bez pokrića. Bogu je doista stalo da se svi mi spasimo. I želi da naš život bude slobodan od svega što nas zarobljava stavljajući nam verige otrovane duše i mišljenja kao jedini način života. oslobodimo se svega što je kršćanstva nedostojno. Krist nas uvijek upućuje na ljubav koja je izvor milosrđa. Ne možemo se kršćanima zvati a živjeti bezbožno. Ne možemo govoriti kako smo mi vjernici a širiti mržnju i podjele među vjernicima. Nama je poslanje upozoravati samo u ljubavi. Ako nemaš ljubavi onda se povuci i najprije zacijeli svoje rane koje iz tvoje ranjenosti ranjavaju još više drugoga. „Nikomu ništa ne dugujte, osim da jedni druge ljubite. Jer tko drugoga ljubi, ispunio je Zakon. Uistinu: Ne čini preljuba! Ne ubij! Ne ukradi! Ne poželi! I ima li koja druga zapovijed, sažeta je u ovoj riječi: Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga. Ljubav bližnjemu zla ne čini. Punina dakle Zakona jest ljubav.“

Otvorimo Bogu svoje srce i snažno se oslonimo na njegovo milosrđe i svetost. Bez toga nećemo se razlikovati od ovoga bezbožnog načina života koji danas vlada. Živimo kako nam je ostavio Krist sebe po ljubavi koja posvećuje.

„Pogriješi li tvoj brat, idi i pokaraj ga nasamo. Ako te posluša, stekao si brata. Ne posluša li te, uzmi sa sobom još jednoga ili dvojicu, neka na iskazu dvojice ili trojice svjedoka počiva svaka tvrdnja. Ako ni njih ne posluša, reci Crkvi. Ako pak ni Crkve ne posluša, neka ti bude kao poganin i carinik.“ Neka nas Gospodin nađe uvijek u ljubavi i neka njegova ljubav posveti naše živote. Nikada ne živite u mržnji nanesenih nepravdi. Riješite se toga zla. Prepustite Bogu svoju parnicu on je nikada ne gubi. Samo je Bog stalan sve ostalo nestat će. Izbirljivi budite s kim će te podijeliti svoje vrijeme i posvetite se sebi. A Bog bogat dobrotom neka nas nađe dostojnima svoje ljubavi.

don Damir Bistrić

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

6 + 1 =