Bolji život ne dolazi sam od sebe, izborite se za njega

Tražite prilike

Želite li biti hrabri, stpljivi, dosljedni tada nećete ništa postići ako samo jadikujete nad svojim životim i sažaljevate se. Jedino što možete učiniti jest uočiti priliku da budete hrabri, strpljivi, dosljedni a takvih prilika uvijek ima. Vrata će se već tada otvoriti i vi ćete otkriti da već jeste to što tražite samo što nikada niste pokušali. Otkri­jte u svakodnevici prilike koju vam život šalje.

Povećajte samopouzdanje

Hoću li uspjeti ili ne ovisit će isključivo o meni, rekla je Elaine Maxwell. Koliko nas može reći tu rečenicu i doista povjerovati u nju? Možda smo bliže razmišljanju da su drugi krivi za naše promašaje i neuspjeh, a sve je tome uzrok što ne vjerujemo dovoljno u sebe. Stoga kada se god nađete u prilici nedostatka samopouzdanja, vjerujte u dobro i vidjet ćete kako će se stvari prvo u vašem umu početi mijenjati a onda i u stvarnosti.

Odbacite pomisao da ste žrtva

Ostavljate li dojam nečije žrtve? Mnogi ljudi se vole prika­zivati mučenicima. Žele da ih neko sažaljeva jer na taj način pobiru tuđu pažnju i osjećaje. No kamo to vodi? Na taj način samo pokazuju da ne prihvaćaju odgovornost i da sami nisu gospodari svoga života. Nemojte misliti da netko mora rješavati vaše probleme. Preuzmite svoj život u svoje ruke.

Shvatite da bol vodi do uspjeha

Jeste li ikada razmišljali o ružama? Prekrasna ljepota koja nosi u sebi bol. Upravo je to najizravniji prikaz života. Do svega lijepoga mora se preći preko trnja. Primjera je na stotine. Ukoliko uvijek u životu želimo izbjeći bol, izbjeći ćemo i mnoge lijepe životne trenutke. Bol je tu da nas pročisti i učini jačima, da nam pokaže da postoji nešto što je vrijedno življenja.

Nemojte biti ista osoba kao od jučer

Život je prekratak da bismo ostali na onome što smo bili jučer. Zato svakoga dana širite horizonte i krećite se novim pu­tovima. Ukoliko mislite da time riskirate svoju sigurnost ne zab­oravite da u isto vrijeme propuštate mnoge bolje mogućnosti. Život je prebogat i zato svakoga dana spremajte u svoju škrinju života nova iskustva.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

83 + = 88