Bono Vox: Kad bismo samo malo više mogli biti kao Krist, svijet bi se promijenio

Evo što je to Bono Vox, leader najveće rock skupine svih vremena, u intervjuu danom Michki Assayasu, rekao o Isusu.

„Reakcija sekularnih krugova na priču o Isusu uvijek glasi otprilike ovako: Bio je veliki prorok, očito vrlo interesantan, uz ostale velike proroke i on je imao puno toga za reći (bilo da je riječ o Iliji, Muhamedu, Budi ili Konfuciju).

Ali Krist to jednostavno ne dozvoljava. Krist kaže: ‘Ne. Ne kažem da sam učitelj, ne zovite me učiteljem. Ne kažem da sam prorok. Kažem da sam Mesija. Kažem da sam utjelovljeni Bog.’

Stoga moramo odlučiti: ili je Krist, kao što je rekao, Mesija ili totalni čudak. Pritom mislim na vrstu čudaka kakav je bio Charles Manson.

Teško mogu povjerovati da je jedan čudak mogao promijeniti i preokrenuti naglavačke razvoj civilizacije na više od polovice globusa! Kad bismo samo malo više mogli biti kao On, svijet bi se promijenio.

Kad gledam na Kristov križ, tada na njemu vidim svo svoje i tuđe smeće. Onda postavljam pitanje koje su već mnogi drugi postavili: Tko je taj čovjek? I da li je On bio onaj koji je tvrdio da jest ili je bio samo vjerski čudak? I o tome se radi, to je pitanje.“

Izvor: www.novizivot.net/

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

46 − 40 =