Bože, nitko me kao ti nije tako ljubio!

Bože, nitko me kao ti nije tako ljubio. Toliko sam puta razrušio naš odnos i kad sam se vraćao k tebi uvijek si ti bio taj koji je prvi trčao u susret.

Poznavao si moju grešnu narav pa opet platio si cijenu sramote križa. Nisam mario za tebe, bio si mi dalek i stran, ali to ništa nije umanjilo tvoju ljubav prema meni. I kad bi me svi napustili, kad bih bio odbačen od drugih, ti nikad ne bi okrenuo glavu od mene.

Neograničena je tvoja ljubav, Bože, baš kao i moja slabost. Slabost koja me dijeli od tebe i oduzima mi radost i mir. Koliko još izgubljenih bitki dok ne kažem: „dosta je“? Zato te molim Bože: ne dopusti da ponovo pokleknem. Daj mi snage i volje da se oduprem svakodnevnim ovisnostima: bilo alkohola, droge, duhana, kocke, interneta, pornografije, mobitela, televizije, vanjskog izgleda, kupovine… Postao sam ovisan o toliko stvari koje su mi nepotrebne. Olako sam popuštao napastima i kušnjama. Sve sam to činio iz slabosti i usamljenosti. U trenucima praznine okretao sam se raznim ovisnostima tražeći u njima zadovoljstvo. Tražio sam jeftini osjećaj ljubavi, a zapravo sam bježao od sebe i od tebe.

Koliko te puta Sotona nazvao naivnim jer si imao drugi plan za mene, a ja sam trošio vrijeme na isprazne stvari? Ali ti nisi odustao. Opet trčiš meni u susret i u svojoj milosti čupaš okove mojih ovisnosti. Pokazuješ mi novi put života u čistoći i ispunjenosti kojeg nisam vidio. Trošio sam vrijeme i novac tražeći ljubav u krivim stvarima i na krivim mjestima, sve dok nisam otkrio da je tvoja ljubav, Bože, jedina prava i besplatna.

Darko Rapić

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

11 + = 13