Božja ljubav je temelj hoda u vjeri

Možda si već rekao: „Primio sam Isusa u svoje srce i volim Ga.“ No, pitam te: koliko stvarno vjeruješ da te Bog voli? Poruka Biblije je vrlo jednostavna: Bog te voli. To je temelj koji Bog mora postaviti u tebe, da bi mogao razumjeti ostalo.

Ako ne možeš to prihvatiti (tu činjenicu), nećeš daleko stići (dogurati)! Božja ljubav prema tebi je temelj za tvoju vjeru, za tvoju slobodu od grijeha, za sposobnost da postaneš bolja osoba i da iskoračiš u službu drugima – bez straha, tj. da budeš kanal Božje ljubavi za druge.

Ako pogriješiš, ne moraš očajavati, jer ti stoji na raspolaganju Božja ljubav – da te očisti i obnovi. Važno je samo da ne ostaneš u grijehu, nego da raskajana srca dođeš k Isusu. On te može mijenjati samo ako si voljan reći: „Bože, Ti si u pravu, ne ja. Pokušavao sam, i ne mogu to promijeniti.“ Nakon toga, Bog će „uskočiti u tvoju situaciju“, jer zna da bez Njegove pomoći ti ne možeš popraviti samoga sebe. U Iv 3,34-35 piše da Bog ne daje svoga Duha na mjeru! Koje predivne riječi! Neće ti dati mrvicu ili na mjeru svoga Duha ili milosti, nego – preobilno, preko svake mjere! Svaki djelić Božje snage i ljubavi ti je danas na raspolaganju. On ima sve što ti trebaš i želi da to primiš. Zašto? Zato što te voli. Ne moraš biti dovoljno dobar da bi to zaslužio, jer ionako ne možeš učiniti dovoljno da to zaslužiš. Ne moraš biti dovoljno lijep ni pametan. Bog te želi darivati zato što te voli.

Znaš li što Bog želi da učiniš danas? Želi da primiš i prihvatiš Njegovu ljubav. Naš najveći problem je taj što mi ne volimo sami sebe. I zato ne vjerujemo da nas Bog ili bilo tko drugi voli. Mislimo: „kako bi me itko mogao voljeti, kad sam tako loš, zbrkan, jadan?“ Ako vjeruješ da si loš, ružan i odbojan, onda ćeš tako i razmišljati, izgledati i tako se ponašati! Ne možeš se izdići iznad slike koju imaš o sebi u svom srcu! U Bibliji piše da je čovjek ono što je u mislima svoga srca (parafrazirano). Dakle, kakav si ti u mislima svoga srca? Kakvu sliku ti imaš o sebi?

vlč. Dražen Radigović, Izvor: www.dobripastir.com

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

71 − 69 =