Božja je volja jednostavna i zato odbij komplicirati život!

Božja je volja jednostavna i zato odbij komplicirati život!

Odbij komplicirati život kada ti kažu da trebaš napraviti ovo ili ono, da trebaš govoriti ovo ili ono. Božje su zapovijedi jednostavne i tu nema mnogo filozofije. Ne budete li kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko. Jednostavno je to što je Isus rekao i pokazao primjer. Vjerojatno je sav problem u tome kada ne želimo živjeti onako kako je Isus rekao pa se trebaju napraviti zaobilaznice, pojašnjenja, tumačenja koja zapravo odvlače od njegove biti.

Isusov nauk i život su posve jednostavni, koncentrirani oko ljubavi i odnosa prema Ocu, tei ljubavi i odnosa prema drugima. Isus se povlači u samoću da moli, da razgovoara sa svojim Ocem a onda odlazi i ljudima pomaže, poučava, liječi, tješi, hrabri, opominje, grli, blagoslivlje. Ništa komplicirano. Toliko toplo, toliko ljudski, toliko jednostavno da svako dijete i svaka osoba može razumijeti što i kako živjeti.

Isus je tu kada treba pomoć, On je tu i u bližnjem kojem ti trebaš ponuditi pomoć. Mala djela pomnožena sa svakim danom donose velike rezultate, donose velike promjene. Isus pokazuje da patnju treba otpatiti, križ ponijeti do kraja, i to je onaj najveći korak predanja Očevoj volji za spas svijeta. Nema tu previše pitanja, enigmi, tajni, komplikacija. Božje otajstvo spašavanja jednostavno je i nešto neizvjerno veliko.

Ljubav ne treba pojašnjenja, ljubav ne traži komplikacije. Ili voliš ili ne voliš, ili se daješ ili se ne daješ. Kada se počne komplicirati onda tu nešto ne štima, nešto se tu važno zaobilazi. Božje je volja jednostavna: tvoja ljubav za Njega i bližnje, a sve ostalo proizlazi iz te ljubavi, i zato odbij komplicirati život! Sve što Bog od tebe želi rekao je u Isusu, svojoj Vječnoj Riječi. Tražiš li i očekuješ li nešto više od toga? Ne traži i ne očekuj, samo počni živjeti i vidjet ćeš kako je život u njegovim zapovijedima jednostavan.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

28 + = 35