Da bi nam Nova godina donijela nove plodove poslušajmo 10 savjeta svetih ljudi!

1. Težiš velikim stvarima? Počni s malim. Želiš podići visoku građevinu? Misli najprije na temelje poniznosti. Što višu građevinu želiš, to temelji moraju biti dublje položeni.

Sv. Augustin

2. Ne zamaraj se stvarima koje stvaraju zabrinutost, nemir i tjeskobu. Potrebno je samo jedno: uzdići duh i voljeti Boga.

Sv. Padre Pio

3. Da bi nam bilo oprošteno, moramo mi oprostiti drugima. Samo tko uspije oprostiti, imat će mir. Oni koji osuđuju ljude, nemaju ih vremena voljeti.

Sv. Majka Terezija

4. Biti dobar ne znači ne činiti pogreške, nego se neprestano popravljati.

Sv. Ivan Bosco

5. Zašto ne iskorištavaš slobodno vrijeme za čitanje ili molitvu? Zašto ne posjetiš Krista našega Gospodina? Zašto ne govoriš s Njim i ne poslušaš Ga? Jer kad molimo razgovaramo s Bogom, a kad čitamo i slušamo Boga.

Sv. Ambrozije

6. Svaka vjernost treba da prođe kroz najzahtjevniju kušnju, kušnju postojanosti. Lako je biti dosljedan jedan dan, nekoliko dana. Teško je i važno biti kroz sav život.

Sv. Ivan Pavao II

7. Prijateljstvo s Bogom i prijateljstvo s drugima jedna je te ista stvar. Ne možemo ih odvojiti jedno od drugoga.

Sv. Terezija Avilska

8. Na ponizne duše Bog izlijeva svoju najpotpuniju svjetlost i milost. On ih uči ono što ih učenjaci ne mogu naučiti i razrješuje im tajne koje ni najmudrijij ne mogu odgonetnuti.

Sv. Vinko Paulski

9. Tko se oslobodi svake privezanosti uz vremenita dobra dobiva velikodušnost, slobodu, bistrinu, dubok mir i smireno pouzdanje u Boga.

Sv. Terezija Benedikta od Križa

10.Neka mi Gospodin podari smirenost da prihvatim stvari koje ne mogu promijeniti, hrabrost da promijenim stvari koje mogu promijeniti i mudrost da ih razlikujem.

Sv. Franjo Asiški

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 2 = 4