Da bi se stvari promjenile, ti se moraš promijeniti!

Da bi se stvari promjenile, ti se moraš promjeniti.

Očekivanje da će nešto samo od sebe proizvesti neku veliku promjenu u tvom životu ili možda u životu drugih može samo uroditi razočarenjem. Obraćenje je ta promjena, shvaćanje da to nikada nije završen proces. Obraćenje je put, put od mjesta na kojem stojiš do mjesta na koje želiš doći, otkrivanje prave istine o sebi i želja da sve ono lažno odbaciš i promijeniš, i na koncu obraćenje je život. A Isus kaže za sebe: „Ja sam put, istina i život“

Da bi se stvari promjenile, ti se moraš promjeniti. Moraš mijenjati prvo svoj put. Nema kalkulacije: „Danas ću biti na putu koji vodi prema istinskom životu, a sutra mogu malo lutati.“ Svaka kalukacija vodi na stranputicu, slijepu ulicu ili propast. Obraćenje je put koji traje do posljednjeg izdisaja, posljednjeg trenutka života. A Isus nije samo onaj koji te čeka na kraju toga puta. On je tu, cijeloga života uz tebe, tvoj najbliži suputnik.

Da bi se stvari promjenile, ti se moraš promjeniti.  Moraš mijenjati odnos prema lažima u životu, shvatiti ih i zaobilaziti. Koliko si čuo lažnih obećanja i ponuda koje su ti nudile ljepši i bolji život a zapravo su bile samo varke. Koliko je puta srce tvoje bilo razočarano ljudima kojima si vjerovao a iza njihovih riječi nije stajala istina. Samo je jedan Istina – samo te jedan neće nikada razočarati – Isus. Ta istina neka bude tvoj jedini putokaz prema naprijed.

Da bi se stvari promjenile, ti se moraš promjeniti. Odbaciti sve ono što pravi i potpuni život nije, tričarije koje ti uzimaju vrijeme, sve ono što te čini manje čovjekom. Iako je na tisuće životnih ponuda svakoga dana koje ti se nude na svakom koraku u samo jednoj je život. U Isusu je život. On je život i samo on može učiniti da pronađeš pravu svrhu svoga života i živiš je. Tek tada će se sve stvari promijeniti jer si se i ti promijenio, pošao pravim putem, upoznao istinu i započeo živjeti pravim životom.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

85 − = 76