Dar mudrosti mijenja naše živote!

Ništa nam danas nije toliko potrebno kao dar mudrosti, dar Duha Svetoga u svijetu u kojem su tričarije zamijenile bitne stvari i koje ispunjavaju naše živote svojom prazniom.

Koliko ljudi beciljno luta svojim životima tražeći nešto na što se mogu osloniti, nešto će dati smisao njihovom životu, ali ostaju razočarani jer se hvataju za stvari koje ih ne mogu ispuniti, već ih ostavljaju još praznijima nego što su bili.

Potrebna nam je mudrost da nas podsjeti da svoje poteškće ne uzimamo suviše ozbiljno. One imaju razlog u našem životu da nas ojačaju i učine nas boljim ljudima. One su tu da nas nauče cijeniti odnose koje imamo s drugim ljudima, da shvatimo koliko nečija prisutnost u našem životu može biti blagoslovljena, da uočimo darove koje već imamo ali ih ne primjećujemo jer smo usmjereni samo na stvari koje nam nedostaju.

Potrebna nam je mudrost da imamo snage othrvati se prošlosti, da nas ta ista prošlost ne nadjača i pobijedi našu sadašnjost, te da se zbog nje neprestano vraćamo na stare rane i povrede koje smo zadobili i koje nam oslabljuju vjeru u ljude i vjeru u bolju budućnost. Potrebna nam je mudorost da se zahvalimo za sve lekcije prošlosti i da ne ponavljamo više greške koje su nas stajale mira i dobrih odnosa s drugima.

Potrebna nam je mudrost da shvatimo da možemo izdržati puno više nego što mislimo, da imamo hrabrosti slijediti svoj unutarnji glas i da ne kompromitiramo svoj karakter zbog nekih materijalnih interesa od kojih ne ostaje na koncu ništa. Potrebno je okrenuti se Duhu Svetom i tražiti ga da ostane sa nama u svim situacijama u kojima ne znamo što ćemo i kako će, i prepustiti njemu da nas nadane najboljim odlukama koje možemo donijeti.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

87 + = 88