Devetnica Kristu Kralju

Počinje devet dana prije posljednje nedjelje u liturgijskoj godini

Nakon večernje krunice:

R. Dana mi je sva vlast.

O. Na nebu i na zemlji.

Svi: Gospodin Bog dat će mu prijestolje Davida, oca njegova, i kraljevat će nad domom Jakovljevim uvijeke i njegovu kraljevstvu neće biti kraja, aleluja.

Pomolimo se: Molimo te, Gospodine, da mi koji slavimo našu podložnost pod zastavom Krista Kralja, uzmognemo s njime kraljevati uvijeke u njegovu nebeskom prebivalištu. Koji s tobom živi i kraljuje u vijeke vjekova. O.Amen.

R. Gospodin će postaviti Kralja zauvijek.

O. Gospodin će blagosloviti narod svoj u miru.

R. Kraljevstvo njegovo kraljevstvo je vječno.

O. Svi će mu kraljevi služiti.

R. Gospodin je Sudac naš; Gospodin je Zakonoša naš.

O. Gospodin je Kralj naš; on će nas spasiti.

Svi: Zahvaljujmo Bogu Ocu/ koji nas osposobi za dioništvo u baštini svetih u svjetlosti./ On nas izbavi iz vlasti tame/ i prenese u kraljevstvo Sina, ljubavi svoje. Amen.

Kod Blagoslova s Presvetim, na dan svetkovine slijedi Posveta Presvetom Srcu, Kralju naroda:

Isuse preslatki, otkupitelju ljudskog roda, – pogledaj na nas, pred oltarom tvojim ponizno prostrte! – Tvoji smo, tvoji hoćemo da budemo; – a da mognemo s tobom što čvršće biti sjedinjeni, – evo se danas svaka od nas – drage volje posvećuje Presvetome Srcu tvojemu. – Tebe, istina, mnogi nisu nikada upoznali, – tebe su, prezrevši zapovijedi tvoje, mnogi odbacili. – Smiluj se jednima i drugima, dobri Isuse, – i sve ih pritegni k Svetome Srcu svojemu. – Kralj budi, Gospodine, ne samo vjernima – koji se nisu nikada odmetnuli od tebe – nego i rasipnim sinovima koji su te ostavili: – učini da se ovi u kuću očinsku brzo povrate – da od bijede i gladi ne poginu. – Kralj budi onima – koje ili kriva mišljenja zavaravaju – ili nesloga rastavlja, – i pozovi ih natrag u luku istine – i jedinstvo vjere – da naskoro bude jedno stado i jedan pastir. – Daj, Gospodine, Crkvi svojoj, – sigurnu, potpunu slobodu, – udijeli svim narodima mir i red, – učini da s čitave zemlje jedan odjekuje glas: – Budi hvala božanskom srcu – koje nas je spasilo; njemu slava i čast u vijeke. Amen.

Izvor: http://www.klarise-zg.hr

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

+ 51 = 56