Dolaze nam divni dani Božje ljubavi!

Bog je toliko divan u svoj svojoj ljubavi kad ulazi u naše živote.

On nikada nema potrebu nametnuti se niti nam zapovijeda. On je izvor ljubavi koji sve što dotakne rosom svoje milosti posveti.

Dolaze nam divni dani Božje ljubavi. Bog se utjelovio. Postao je čovjekom. Ulazi kao snažan zamah novoga rođenja i kao zalog našeg spasenja od svega što nas tlači. On odabire najjednostavnije načine na koje će pristupiti prema nama. Zato jer nam uvijek želi biti blizak jer duboko razumije sve ono što nam je potrebno i koliko smo ranjeni i ostavljeni u praznini duše koju je unio nemogućnost ostvarenja u svim segmentima života.

Bog ne odabire moć kao način na koji će zavladati nad ljudima. On ne izabire političku vlast ni moć novca. On donosi sasvim nešto drugo. Jer ne želi vladati niti ima potrebu da ga slijepo obožavamo jer nas ucjenjuje i jer ga treba odobrovoljiti. On nema potrebu podlosti silnika niti se želi okoristiti niti iskoristiti nikoga.

Ulazeći u povijest spasenja najprije priprema svoj dolazak po ljubavi koja obnavlja sve one koji su njemu postali novo stvorenje. Dolazeći u svijet sve pročišćava. „Jer on je kao oganj Ijevačev i kao lužina bjeliočeva. I zasjest će kao onaj što topi srebro i pročišćava. Očistit će sinove Levijeve i pročistit će ih kao zlato i srebro, da prinose Gospodinu žrtvu u pravednosti.“ Po krštenju postali smo kraljevsko svećenstvo. I upravo o tome danas govori prorok Mihej. Bog dolazi pročistiti sve nas kako bi se očistili od svega što je nastalo tijekom vremena kao zapreka da se Božja volja izvrši. To je ono što nam je darovao Gospodin kao dar došašća. Pročistiti sebe od svega što je narušeno, ranjeno, ogoljeno. Zato se kaže da je kulminacija došašća snažna dobra sveta ispovijed. Sakrament tolike ljubavi koja unosi u nas sve novo i ozdravlja sve što je zahvatila bolest duha duše i tijela.

Danas sebe postavimo u Božje srce koje liječi našu duhovnu bol koja je uzrokovana grijehom. Grijeh je onaj koji nanosi toliku bol toliko zna biti jak da se odrazi i na naše tjelesno zdravlje. Samo po ljubavi Božjoj u sakramentu možemo doživjeti potpuno oslobođenje i potpuno ozdravljenje.

U izvještaju rođenja Krstitelja izražava se Božja namisao u cijelosti. On mu je po arkanđelu Gabrijelu dao ime. Ime koje će obilježiti njega jer pripada snažnoj svećeničkoj Levijevoj lozi po kojoj se izvršava snaga ljubavi u kojem je odabran da bude onaj koji će sina Božjega živog Boga pokazati svijetu.

I upravo u njegovu se imenu krije snaga onoga što naviješta jer njegovo ime znači. Bog je milosrdan. To je ime Ivan. To je ono ime koje će obilježiti povijest ljubavi u kojem se otkriva Bog.

Došašćem iščekujemo upravo po Ivanu Krstitelju sveto Božje milosrđe. Ono milosrđe koje se ne može nikada usporediti sa ljudskim nakaradnim milosrđem. Milosrđem koje se bazira samo na vlastitoj prosudbi u vlastitoj ograničenosti simpatizerstva. Milosrđu prema onima koji mi se sviđaju a ostali nisu toga dostojni. Danas se prepustimo Gospodinu da nas upravo svojim svetim milosrđem ozdravlja. Neka nas svojim svetim milosrđem pročisti kako bi zasjali kao svjetlost. I kako bi se na nama ispunilo vrijeme milosti i snažne sigurnosti po Božjem milosrđu. „Uistinu ruka Gospodnja bijaše s njime.“

don Damir Bistrić

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

9 + 1 =