Don Damir Stojić: Kako ojačati vjeru?

Do prije dvije godine bila sam studentica i redovito dolazila na vjeronauk. Završila sam fakultet u roku i vratila se kući i sad radim kao vježbenica. Imam veliki vjerski problem.

Stalno idem u crkvu, poštujem i držim se pravila svoje vjere, ali otkako sam se vratila kući sve mi je nekako naopako. Stvari koje su mi važne nikako mi ne idu od ruke. Do sad sam molila Boga da mi pomogne, ali nakon dvije godine izgubila sam vjeru u Njegovu pomoć. Nije da ne vjerujem u Njega, nego sam toliko ljuta na Njega da ni u crkvu ne mogu ići. Nemam to kome reći jer me svi svećenici kod kuće znaju pa mi je neugodno njima reći svoj problem. Kako da ponovno dobijem volju za povratkom u crkvu? Nemam više snage moliti Boga.

Odgovor don Damira Stojića

Čovjek često padne u kušnje i pustinju za svog životnog hoda. Često se to dogodi kada se čovjeku događaju velike životne promjene. Ne brini se i ne boj se. Moli Bogu i govori mu to iskreno ovako kako si meni govorila. Reci mu da si ljuta, da sumnjaš, da ti se ne ide na misu i sve drugo na srcu.

Odredi vrijeme u danu kad ćes moliti, bez obzira jel ti se da ili ti se ne da, bez obzira kako se osjećaš. Nek to bude 10, 15, 20 min ali svaki dan. Odlaske na misu probaj prinijeti kao žrtvu Bogu, na vjeronauku sam spominjao žrtvu hvale tzv. Todah, koja je neizmjerno Bogu mila. To je kad ne osjećaš ništa, kada misliš da nemaš nikakvog razloga za slaviti Boga, ali ti ga unatoč tome slaviš i kažeš mu: ne razumijem, loše se osjećam ali ti si Gospodar, ti si kralj i vjerujem da ti sve vodiš i da se brineš za mene.

Znam da je to teško, ali se čovjek silno izgradi kroz takve periode. Prikazuj mu sve, govori mu sve i ne brini. Probaj izvršavati svoje dnevne obveze, čitaj evanđelje i neke duhovne knjige ako možeš i ne brini. Ja ću se svakako moliti za tebe, ne brini i ne boj se ništa. Neka te Duh Sveti prati i neka te prosvijetli, a Majka Marija neka te zaogrne svojim plaštem i neka te vodi za ruku kroz ovo razdoblje na poseban način.

Izvor: http://studentski-pastoral.com/

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 5 = 4