Don Darijo: Najveća zahvala bila bi mi da župljani nastave redovito primati sakramente i ići na Svetu misu!

U prepunoj župnoj crkvi sv. Petra ap. u Kaštel Novom 17. siječnja slavljena je sveta misa na kojoj su se župljani Kaštel Novog oprostili od svoga dosadašnjega župnika don Darija Čorića.

Don Darijo je tu župu vodio sedam i pol godina, nasljedivši don Luku Vucu. Misu je predvodio don Mate Drljo, uz kojega su nazočili don Mate Škaričić, župnik Raduna i don Darijo.

Don Mate se u propovijedi osvrnuo na život svetog Antuna opata, a misno slavlje uzveličali su dječji i mješoviti zborovi iz župne crkve i Rudina, te vokalno instrumentalni sastav „Snaga vjere“. Nakon Svete mise u ime svih župljana župe sv. Petra, vjeroučitelj Mario Žuvela prisjetio se životnog puta don Darija od njegovog dolaska u župu, brojnih duhovnih obnova, hodočašća, humanitarnih akcija, izleta, koncerata, biciklijada, živih jaslica i mnogih drugih aktivnosti koje je pokrenuo svojim dolaskom. Istaknuo je kako je don Darijo posebno angažirao mlade i intezivnije ih uključio u život župne zajednice te su oni u njemu vidjeli svoga prijatelja i duhovnika. Hrvoje Lovrić je potom u ime cijele župe darovao don Dariju kalež.

U ime bratovšine Gospe Stomorije, župan Pave Kuzmanić poklonio je župniku pametni sat i zahvalio mu što je sve ove godine aktivno pratio i sudjelovao u radu bratovštine. U ime osnovne škole „Bijaći“ prisutnima se obratila i ravnateljica Jadranka Šošić, zahvalivši za izvanrednu suradnju škole i župe na zajedničkom dobru djece i mladih svih proteklih godina. U ime vjernika iz filijalne crkve iz Rudina, don Dariju je zahvalila i Anamarija Botić, koja je istaknula njegovu golemu i nesebičnu brigu za sve vjernike iz Rudina, a župnik je kazao kako se nada da će živa zajednica u Rudinama  jednoga dana postati samostalna župa. U ime svih mladih župe i vokalno instrumentalnog sastava „Snaga vjere“ don Dariju je zahvalila Marta Antunović, darovavši mu album slika kao uspomenu na sve lijepe trenutke koje je proveo s mladima, koji su mu potom darovali i štolu. Gospođa Nada Maršić je u ime Turističke zajednice grada Kaštela zahvalila don Dariju na otvorenosti i suradnji na području društvenog angažmana grada Kaštela i poklonila mu prigodni dar.

Na koncu se svim župljanima obratio don Darijo istaknuvši kako je u Kaštel Novom upoznao mnoge divne ljude i imamo mnoge lijepe trenutke. Zahvalio je Bogu i svima koji su mu na bilo koji način pomagali i sudjelovali u radu župne zajednice, kazavši kako ih je bilo jako mnogo, od onih najmlađih do najstarijih. Dodao je kako bi mu najveća zahvala bila da župljani nastave redovito primati sakramente i ići na Svetu misu. Na koncu je kazao kako će mu svi oni koje je ovdje upoznao biti duboko u srcu i molitvama u marijanskom svetištu Vepric, gdje odlazi nakon Kaštel Novog. Potaknuo je župljane da također mole za svoga novog župnika i da mu budu dobri, kao što su i njemu bili. Zajedničko druženje i oproštaj uz mnogo emocija nastavljeno je u Katoličkom domu.

Ivana Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

33 − = 23