Dopusti Isusu da te promijeni!

Dopustiti Isusu da te promijeni znači ne držati se grčevito svojih planova već biti spreman mijenjati ih ukoliko se oni ne uklapaju u Božju volju.

Iako se iz našega kuta svi oni čine kao savršena vizija naše budućnosti samo Bog ih može vidjeti i staviti u onu pravu perspektivu života, koju mi ne vidimo i ne razumijemo. Dopustiti Isusu da te promijeni znači uzdati se u njega i onda kada ti se čini da gubiš bitke jer jedna izgubljena bitka ne znači izgubljen kraj svega.

Dopustiti Isusu da te promijeni znači biti svjestan svojih mana i pogrešaka i tražiti od njega snagu za borbu protiv njih. Mnogo je lakše boriti se protiv nekog dalekog i vanjskog neprijatelja, ali boriti se protiv neprijatelja u sebi, protiv sile one unutarnje zavisti, ljubomore, zamjeranja, zlih pogleda, želje za osvetom i drugim silnicama koje guše našu dušu zahtjeva onu istinsku i pravu borbu na unutarnjem prostoru svoga bića.

Dopustiti Isusu da te promijeni znači ne očajavati kada te drugi napuste i razočaraju, ne odustati kada na tvom putu do cilja iskrsnu svakovrsne zapreke, vjerovati u dobro u drugima i onda kada doživiš udrace od njih jer znaš da Bog i krivim crtama ravno piše. Dopustiti Isusu da te promijeni znači i u mrkloj noći gledati svjetlo na kraju tunela znajući da te Bog nije napustio ni onda kada tvoj život izgleda kao beskrajna i mračna pustinja.

Dopustiti Isusu da te promijeni znači prestati se boriti sa svojim strahovima znajući da se nalaziš na Božjoj ruci i da svaka opasnost koja prijeti tvome životu nije ništa naprema Božjeg zagrljaja u kojem se nalaziš. Zato mu svakoga dana daj ta mijenja, da preobražava svaku stanicu tvog života i sve jučerašnje krhotine slaže u veličanstveno remek djelo kojega nikada ne bi doživio da nisi sve predao u njegove ruke.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 1 = 1