Dr. Alemka Markotić: Vjera mi daje snagu!

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” prof. dr. Alemka Markotić gostovala je 5. travnja u emisiji “Nedjeljom u 2” javne televizije.

Osim na pitanja o situaciji s koronavirusom i svome profesionalnom angažmanu, odgovorila je i na pitanje je li joj vjera važna u životu?

“Da, vjera mi daje snagu. To je dobro što su mi roditelji usadili, ali mislim da nije stvar busanja u prsa da si vjernik nego da se pokuša živjeti što više po načelima vjere. Ja i prijatelje nevjernike vidim i doživljavam ljudima koji žive po tim načelima. I istina je, životni moto mi je ‘Moli i radi’.”

Na podsjetnik kako je nedavno izjavila da joj se Bog u životu očituje svaki dan i što to znači, odgovorila je da to ne znači da ima priviđenja:

“Ne, taj kontakt s Bogom omogućuje da čovjek i dobro i loše koje mu dolazi prihvaća s mirom. Crpim neku snagu iz toga. Mi vjernici sve doživljavamo smireno jer smatramo da je i dobro i loše nama dano od Boga i da se moramo s time suočiti. Drugi ljudi Boga doživljavaju kroz prirodu ili kroz sudbinu ili na neke druge načine.”

Voditelj je spomenuo i nedavni razgovor dr. Markotić s kolegom koji ju je pitao kako može biti znanstvenica i vjerovati u Boga. “A ja sam njega pitala kako ti možeš biti znanstvenik i ne vjerovati u Boga?!”, zaključila je dr. Markotić.

Izvor: https://hkm.hr/

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 2 = 2