EGIPATSKI KRŠĆANI KOPTI POGUBLJENI ZBOG VJERE U KRISTA

Pred pokoljem 21 egipatskog Kopta, koje su džihadisti takozvane Islamske države ubili u Libiji, aleksandrijski patrijarh Kopta katolika Ibrahim Isaac Sidrak “izrazio je sućut obiteljima mučenika, koji su zbog vjere žrtvovali živote, a istodobno je zahvalio predsjedniku Egipta Abdelu Fattahu al Sisiju i svim ustanovama egipatske Vlade na brzom odgovoru teroristima”.
U izjavi za agenciju Fides, primas Katoličke koptske Crkve poziva da se na tragičnu smrt braće Kopta gleda očima vjere, a značajnom smatra činjenicu da se u cijeloj zemlji osjeća jedinstvena reakcija na krvoločno barbarstvo džihadista.
Ovaj tragični događaj, kako je 16. veljače za agenciju Fides rekao o. Hani Bakhoum Kiroulos, tajnik koptskoga katoličkog patrijarhata, ujedinjuje zemlju, kršćane i muslimane. Ako su mislili da će nas podijeliti, onda im je propao plan, ustvrdio je o. Hani.
Muslimansko sveučilište u Al Azharu odmah je vrlo oštro osudilo “barbarsko djelo”, koje nema ništa zajedničkog s bilo kojom religijom niti s ljudskim vrijednostima. I egipatsko je vojno zrakoplovstvo odmah napalo postaje takozvane Islamske države u Libiji, a to je znak da Vlada i egipatski građani misle isto, te da se Egipat osjeća pogođenim od krvoločnoga terorističkog ludila. Zbog smaknuća 21 Kopta, egipatsko je predsjedništvo proglasilo sedmodnevnu nacionalnu žalost.

Izvor: IKA

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

93 − = 83