Gospa Fatimska večeras će ujediniti svijet u molitvi za mir

Mater Fátima je projekt župne crkve u Fátimi u Portugalu. Radi se o župi koja je postojala prije ukazanja i crkvi u kojoj su kršteni vidioci.

Župnik je trenutno otac Héctor Alfonso Ramírez Sanz Cerrada (kontakt: padrehectorramirez@gmail.com, 00351914769919). Župa ove godine u četvrtak, 4. travnja 2019. godine slavi stogodišnjicu rođenja za nebo svetog Francisca (Franje) Marta i svete Jacinte Marto. Stoga su pokrenuli projekt Mater Fátima kojim bi na sat vremena u molitvi za mir, za spas duša i kao naknadu svetim srcima Isusa i Marije ujedinili što više kršćana diljem svijeta.

Kroz sat vremena, od 19 do 20 sati po hrvatskom vremenu, u župnoj će se crkvi održati sat klanjanja uz molitvu krunice i posvetu Bezgrešnom Srcu Marijinu prema Svetom Ljudevitu Montfortskom. Krunicu će se moliti na različitim jezicima na nakane koje je zatražila naša Majka u Fátimi: za mir u svijetu, za obraćenje grešnika, kao naknada bezgrešnim srcima Isusa i Marije, za obraćenje Rusije te za duše u čistilištu. Cilj ovog događanja je ujediniti svijet u globalnoj molitvi za mir te da ljubav Djevice dopre do svih krštenih na svijetu: do župa, bolnica, obitelji, marijanskih svetišta, zatvora, sveučilišta, umjetnika, škola, sportaša, političara, poslodavaca, vojnika, domova za stare i nemoćne, društvenih mreža i redovničkih zajednica… Organiziran je live streaming iz crkve preko društvenih mreža, a od prije dva dana Providnost je htjela da će biti uspostavljen i satelitski prijenos. Više informacija na: www.materfatima.org. Dr. sc. Franko Ćorić zadužen je provedbu projekta u Hrvatskoj.

Ivan Pavao II. je o Franji i Jacinti napisao sljedeće: „Franjo i Jacinta: dvije svijeće koje je Bog upalio kako bi osvijetlio svijet u najtamnijim i najnemirnijim satima. Neka primjer njihovih života osvjetljuje čovjekov životni put.“, a o pokušaju atentata na njega „Majčinska ruka koja je preusmjerila smrtonosni metak još jednom je pokazala da se usud može izmijeniti, da su vjera i molitva moćne i da mogu mijenjati povijest, da je molitva jača od metaka i da ruši prepreke.“

Pozivamo da se u ovu molitvu uključe sve (nad)biskupije i župe, molitvene zajednice i pokreti, a pogotovo marijanska svetišta. „Siguran sam da u Hrvatskoj, koja je kao Portugal i Poljska Mariju proglasila svojom kraljicom, postoji mnogo vjernika koji bi se vrlo rado i s ljubavlju odazvali ovoj inicijativi i molitvom krunice u svojoj župi u spomenutih sat vremena. Projekt Mater Fátima u teškim vremenima za kršćane diljem svijeta na sat vremena želi ujediniti svijet u molitvi. Napravimo da i Hrvatska bude uključena u ovaj lijepi događaj“, kazao je g. Ćorić.

Izvor: Splitsko makarska nadbiskupija

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

+ 43 = 49