Gospodin je trener moj, ničeg se ne bojim!

Gospodin je trener moj, ničeg se ne bojim.

On pomaže mi da dadem ono najbolje od sebe. Iz mene izvlači ono što ponekad sam mislim da mi nedostaje. Uči me da nisam solo igrač, već da zajedno s drugima trebam surađivati, da bismo svi zajedno donjeli najbolji rezultat i učinili ovaj svijet boljim. Svaki njegov savjet melem je za moju dušu i srce. I kada gubim on mi utjehu pruža i hrabri me da jedna izgubljena utakmica ne znači konačni gubitak.

Gospodin je trener moj. Dokle god slušam njegove riječi i živim po njima, imam unutarnju sigurnost. I kada pobjeđujem, pobjeđujem zahvaljujući njemu, njegovim uputama, njegovom potpunom darivanju meni. I uči me da to isto prenosim dalje. Da ne zatvaram krug svog znanja, talenata i sposobnosti na sebe, već da ih prenosim drugima. Uči me da ljubav koju on daje meni prenosim na sve one kojima je potrebna u životu.

Gospodin je trener moj. Uči me da do svega vrijednog u životu treba proći bol i da se do cilja ne dolazi prečicama već radom i trudom. Uči me da nije časno varati druge i da tako samo sebe još više varam. Uči me da treba znati drugima prepustiti neke bitke i pobjede, jer je unutarnji mir važniji od dokazivanja tko je u pravu, a tko u krivu. On zna da nisam savršen, ali sve za me čini, kao da sam mu najvažniji. On me voli i vjeruje u mene, čak i onda kada sam sebe ne podnosim i ne vjerujem u sebe.

Gospodin je trener moj. Samo on zna koje su pobjede važne, ne one u kojima pobjeđuješ druge, nego one u kojima sebe pobjeđuješ, svoju lošu narav, svoje slabosti i grijehe. Polako me kroz život vodi i uči na porazima, da bi prije svega bio čovjek a tek onda pobjednik. Gospodin je trener moj, svakoga dana sa mnom je na terenu života, kao prijatelj i učitelj, kao suigrač koji me vodi do konačne pobjede u nebu.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

75 − = 65