Hrabro s Bogom koračajmo u nove izazove!

Zakoračili smo u 2021. godinu. Što li nam ona donosi sa sobom?

Vjerujem mnogo različitih ljudi i životnih situacija koje će u nama proizvesti različite emocije i utjecati  na našu sadašnjost i budućnost. Kakva će biti ova godina? Samo Bog zna. Ali znam i da naša radost, mir, sadašnjost i budućnost puno ovisi i o našoj slobodnoj volji, izborima koje budemo odabirali, odlukama koje budemo donosili i kako mi budemo gledali na situacije i postavljali se prema njima.

Što nas sve čeka u ovih 365 dana koji su pred nama ako nam Bog da milost da ih sve doživimo? Ne znam što nas čeka. U ovom trenutku mi se to čini kao nepoznato i neizvjesno putovanje. Ali ove godine ne želim se unaprijed opterećivati situacijama koje bi se možda mogle dogoditi, ne želim unaprijed predviđati i pretjerano planirati situacije. Ove godine imam želju živjeti život i dane onakvima kakve ih je Bog zamislio za mene. Ove godine želim naučiti biti ona koja istinski vjeruje Bogu djetinjim povjerenjem potpuno predajući Mu sve ljude i situacije koje ću doživjeti. Želim naučiti istinski ljubiti Boga, sebe i sve koje mi Bog šalje u život. I nije to malen ni uvijek lagan zadatak, ali ostvariv je uz Božju pomoć i milost. “Život s Kristom predivna je avantura” rekao je Sv. Ivan Pavao II. Kako ne vjerovati riječima jednog sveca i kako ne vjerovati riječima Krista koji mi je svoju ljubav dokazao patnjom i smrću na križu? Vjerujem da je najmudrija odluka koju mogu donijeti na početku ove nove godine ta da baš sve predam u Božje ruke i ne opterećujem se, nego da živim dan po dan ovaj dar života. Bit će svakakvih dana, ali kada se s Bogom žive, sve je lakše i ljepše.

Neka nam Bog da milost da u novoj 2021. godini, ovih 365 dana koji su pred nama, biramo riječi i djela koja će nam donijeti mir, radost, odnosno svaki blagoslov i koji će nas odvesti korak bliže nebu jednog dana kada Bog odluči da je naše ovozemaljsko vrijeme isteklo. Život je najdragocjeniji dar kojeg imamo, to je ova prethodna godina na poseban način potvrdila. Ali ne smijemo zaboraviti i na vječni život koji je puno važniji, zato mudro donosimo životne odluke.

“Tražimo najprije Božje kraljevstvo i sve će nam se ostalo na dodati!” – vjerujem da je ovo dobar recept za blagoslov. Staviti Boga ispred i iznad svega i tada ćemo uživati sve blagoslove koje nam je Bog pripremio u nadolazećim danima.

Hrabro s Bogom koračajmo u nove izazove!

Anamarija Botić

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

+ 65 = 74