Imaš ranu, problem ili poteškoću – donesi ih pred Isusa!

Kako su u ono vrijeme pred Isusa ljudi donosili različite bolesnike da ih iscijeli – donesi mu i ti svoje bolesti.

Donesi mu sve svoje rane, probleme ili poteškoće. Skupi se kroz život mnogo toga. Koliko je samo negativnih misli koje svakodnevno prostruje kroz glavu i svaka od njih ostavi neke posljedice. Negativnost ne može donijeti ništa pozitivno. Koliko je klica bolesti zasijano nesposobnošću da drugome oprostimo, sagledamo svijet na ljepši način, ljubomorom, zavišću i drugim zlom kojim smo ranjeni.

Donesi sve to pred Isusa. Donesi mu sve one osjećaje praznine koji su se sakupili izbjegavajući važne stvari u životu, osjećaje koji su nastali kao posljedica trenutaka kada si se zatvorio u sebe, kada nisi brinuo za potrebe drugih i kada si postao ravnodušan na sve što se oko tebe događalo. Mora doći praznina kada se iz života izbace drugi i Bog jer život tada gubi onaj svoj pravi smisao i pretvara se u samo neko bezlično trajanje.

Donesi sve to pred Isusa. Donesi mu sve one trenutke manjka samopouzdanja kada su strahovi i sumnje zagospodarili tvojom nutrinom, kada je svaka kritika od drugoga bila kao nož u leđa koji te dodatno bacao u očaj. Donesi mu sve one unutarnje konflikte kada nisi znao kako svoje emocionalne probleme rješavati  a i ono što si znao to si odgađao jer je bilo bolno, jer je trebalo proći proces onaj intenzivni proces čišćenja i oslobođenja.

Donesi sve to pred Isusa. Iscjeljenje dolazi onda kada povjeruješ u njega i predaš mu se, kada počneš prihvaćati stvarnost umjesto da je poričeš, kada shvatiš da svako pesimistično razmišljanje znak je da si se udaljio od njega i da bez njega pokušavaš graditi budućnost. Shvati da ne postoji niti jedan recept ili terapija koji bi bili primjenjivi na sve životne poteškoće osim jedne, a to je prijateljstvo s Bogom, svakodnevni odnos s njime u tišini svoga srca.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

32 − = 28