Imati sigurnu, a ne slabu vjeru koja uskrsnuće brka s reinkarnacijom!

Vjerujemo li da nas Isus može izliječiti i oživjeti? – središnje je pitanje današnjeg evanđeoskog odlomka, u kojem Isus ozdravlja ženu koja je bolovala od krvarenja i oživljava Jairovu kćerku – ustvrdio je Papa na nedjeljnom podnevnom nagovoru.

Kako je primijetio, čitavo je evanđelje napisano u svjetlu te vjere: Isus je uskrsnuo i pobijedio smrt te ćemo i mi uskrsnuti. Ta vjera, koja je za prve kršćane bila sigurna, može međutim oslabiti i postati nesigurna, do te mjere da neki brkaju uskrsnuće s reinkarnacijom – napomenuo je Sveti Otac. Prema njegovim riječima, vjera znači dodirnuti Isusa i primiti od njega milost koja nas spašava.

Kako je napomenuo papa Franjo, u oživljavanju djevojčice vidi se Isusova apsolutna moć nad smrću, a u izlječenju žene koja je patila od krvarenja, u traženju njezinog lica usred mnoštva i riječima „Kćeri, vjera te tvoja spasila!“, nalazi se glas Oca nebeskoga, koji govori „Kćeri, nisi prokleta, nisi isključena, moje si dijete“. Svaki put kad se približimo Isusu s vjerom, i mi čujemo te riječi: „Ti si moje dijete. Izliječen si. Svima opraštam sve. Sve liječim“.

Božja nas riječ ove nedjelje poziva da živimo sa sigurnošću u uskrsnuće. Tkogod očajava ili je umoran na smrt, može oživjeti ako se povjeri Isusu i njegovoj ljubavi. Vjera je životna snaga, upotpunjuje našu ljudskost. Oni koji vjeruju u Krista trebaju biti prepoznatljivi tako što promiču život u svakoj situaciji, kako bi svi, a osobito najslabiji, iskusili Božju ljubav koja oslobađa i spašava.

Nakon molitve Angelusa, Sveti je Otac pozdravio sudionike hoda „Jedna zemlja, jedna ljudska obitelj“ te potaknuo suradnju osobā i udrugā različitih religijā u promicanju cjelovite ekologije. Poželio je uspješan rad zemljama koje se u ovo vrijeme suočavaju s problemom skrbi za „zajednički dom“. Na kraju je na svojem materinskom španjolskom pozdravio skupinu iz Bolivije uoči skoroga pohoda Latinskoj Americi, preporučujući se u molitve.

Izvor: Radio Vatikan

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 3 = 6