Iskustvo prisutnosti uskrslog Gospodina daje nam sigurnost da je s nama do svršetka svijeta

Radosna vijest je bezvremena i ima snagu iznova svakog koji vjeruje uvoditi u otajstvenost posvećivanja. Cijelo vrijeme od uskrsa iskustveno Krist nas, učenike današnjeg vremena, priprema i upravlja, te utvrđuje u vjeri koju smo primili.

Kako bi sagledavajući životne situacije ostali vjerni onom koji je izvor svakog blagoslova. Krist posvećuje. Posvećuje iskustveno. Iskusili smo njegovu blizinu. Iskusili smo njegovu prisutnost. Prisutnost živog i uskrslog Gospodina. To iskustvo onda ima za produkt životnu sigurnost da je s nama do svršetka svijeta. Nikad nas nije napustio. Štoviše svakodnevno preuzima borbu da se ponovno iz dana u dan iz trena u tren o tom osvjedočimo.

Danas prisustvujemo izvoru milosti. Krist moli. Moli za apostole. No ujedno moli i za nas za one koji smo povjerovali njihovom iskustvu Božje blizine. Kako je to iskustvo blagoslovno. Jer ne samo da mi koji se često postavljamo kao prosjaci prema Bogu u svojim molitvama. Molitvama koje traže brza riješenja. Molitvama koje nesavršenošću narušavaju Božju želju za pomoću. Ispred nas se tka jedana velika posvećujuća molitva. Božja molitva. Ova molitva nadopunjuje sve nedostatke naših molitava. Naše su osobne molitve pomalo egoistične. Opterećene. Usredotočene su na trenutne životne faze koje prolazimo, na nezadovoljstva, na nerazumijevanja. Na boli i bolesti koje prolazimo. Božja molitva je izraz svetosti i osvrće se na vječni i trajni nedostatak koji nosimo u sebi „da budu jedno“.

Bez jedinstva u molitvi nema spašenosti. Upravo nas Krist zapravo osvještava. Naši nedjeljni susreti na svetim euharistijama su savršeno jedno. Okupljena zajednica na nedjeljnim susretima svetkuje uskrsnuće Gospodnje, a osobne molitve koje nosimo u sebi preljevaju se u zajedničku molitvu koja postaje jednoglasan vapaj Bogu pravednome. I svi koji su okupljeni mole jedni za druge. Mole za ono što u sebi nosimo. Zato je svaki nedjeljni susret onaj koji ima smisla. Zato je ta molitva toliko jaka i svemoćna. Zato se okupljamo da bi smo bili posvećeni u ljubavi Oca i Sina koji su jedno jer mi postajemo jedno. Zato je to savršena molitva koja vodi do jednistva.

Neka današnja sedma vazmena nedjelja postane životna prekretnica. Neka naša nedjelja postane osmišljena za zajedništvo svetih po milosti Božjoj i neka se onda na nama svjetlo Božje ljubavi očituje. Tada tijelo Crkve učvršćuje se u nadi i dovršava ono što je započelo u Kristu. On koji je posvetitelj neka blagoslovi našu nedjelju da postane smislena i prepustimo Bogu da ovaj tjedan bude uz nas kao izvor, posvtilište pravde, ljubavi i mira.

Don Damir Bistrić

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

20 − 16 =