Istraživanja potvrđuju snagu molitve

O snazi molitve provedena su mnogobrojna istraživanja, i rezultati u velikoj većini slučajeva potvrđuju snagu molitve (negativnih je rezultata zabilježeno tek nekoliko). Evo samo nekih od mnogobrojnih znanstvenih dokaza koji pouzdano dokazuju moć molitve.

MOLITVA UNAPRJEĐUJE MEDICINSKO LIJEČENJE

■ U Yankelovichevu istraživanju provedenom 1997., 99 posto obiteljskih liječnika izjavilo je kako su primijetili da duhovnost i molitva unaprjeđuju medicinsko liječenje.“

■ Profesor psihijatrije i prirodnih znanosti, Harold G. Koeing, 1998. godine je objavio istraživanje provedeno na 4 000 starijih ispitanika, koje je pokazalo da ispitanici koji svakodnevno mole imaju četrdeset posto manji rizik od hipertenzije nego oni koji nemaju tu ‘naviku’.

■ Dr. Elisabeth Targ, psihijatrica na Kalifornijskom medicinskom centru u San Franciscu poduzela je istraživanje na četrdeset osoba oboljelih od side te ustanovila da je ona polovica ispitanika za koje su molili molitelji s Aljaske i iz Puerto Rica bila puno rjeđe hospitalizirana od druge polovice za koju se nije molilo.

■ Prema novom istraživanju dr. Janie Wilson, molitva može smanjiti stres. Osobe koje redovito mole manje su pod stresom, te imaju niži krvni tlak.

■ Godine 1997. provedeno je istraživanje kojim se htjelo ustanoviti kako svakodnevna molitva utječe na zagovaratelja. Ustanovilo se da ta molitva koristi kako onima za koje se moli, tako i zagovarateljima. Učinak molitve ovisio je o ‘stupnju’ vjere pojedinih zagovornika.

■ Dr. Leonard Condren je 2009. istraživao kako će 150 pacijenata podnijeti koronarnu angioplastiku*, ako se za njih netko moli. Ustanovio je da osobe za koje se netko molio imaju manje komplikacija od ostalih pacijenata.

Izvor: glasbrotnja.net

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

35 − 25 =