Isus je dobri pastir koji ima snagu ovom bezdušnom svijetu dati nove smjernice!

Sveto vazmeno vrijeme, vrijeme je velike Božje utjehe. Utjelovljeni Bog, Isus Krist svoje apostole i s njima danas i nas želi osloboditi straha koje čovjek u sebi nosi kao izvor nesigurnosti.

Današnje vrijeme je vrijeme u kojem se sije nesigurnost na svakom koraku. Naša zabrinutost za ovovremeno ostavlja nas osamljene i ispražnjene. Duše su nam umorne i sjetne. Svakim danom prepušteni smo opasnim negativnostima koje nam se urezuju u život. Neprestano ponavljanje kako nam nije dobro uvjerava nas u život koji nije istinit. Stvaranje te negativnosti naša otvorenost za život se smanjuje. Vlast nad našim mišljenjem nada našim životom preuzima besmisao. Ovo je vrijeme represije i suptilne kontrole. Svatko nad nama želi vladati imati svoj udio u našem životu. Doista nema ni jednog segmenta našeg života da netko drugi ne uvijetuje naše življenje. Ta manjina koja bahatao iskorištava čovjeka za svoje interese ima samo jedno pred svojim očima a to je svoj vlastiti profit porobljavanja. Prepušteni smo osrednjosti, jer im tako odgovara. Tako se lako ovlada sa svakim. To je svijet kojeg vode današnji tzv. veliki igrači. Koji iza svoje velike humanističke maske skrivaju istinu da im do čovjeka nije stalo. Pretvaramo se polagano u robote koji reagiraju na sublimirane poruke dok bezazleno gledamo bilo koju emisiju. Ovaj svijet vrvi od nesposobnih čobana koji se žele nametnuti i samoproglasiti proglasiti da su dobri upravitelji samo zato jer su u svojoj bahatosti sposobni biti samo jedno sluge onih koji im plate više. Doista je ovaj svijet navrnut i usađen na zlu. Od svega ovoga Bog nas želi osloboditi.

Cijelo ovo vrijeme Uskrsli Krist unosi u naše živote ono što je najpotrebnije a to je mir i sigurnost. Samo mirni i sigurni u svoga spasitelja ovaj svijet je moguće učiniti boljim. Isus je onaj koji posvećuje čovještvo i otvara mu novu i bolju perspektivu u kojem blagoslovno stoluje svaki napredak. Zato danas nam se predstavlja kao pastir. Pastir prepun dobrote. Dobri pastir. Onaj koji ima snagu ovom bezdušnom svijetu dati nove smjernice. Bez spasonosnih Kristovih savjeta svi mi vjernici olako se zahvatimo za ovosvjetskim programatskim ludilom koji nas odvodi daleko od istine života. Doista ovo vrijeme treba onih koji će se hrabro zauzeti za one koji su Kristovi. Jer bez Krista i njegovih smjernica i putokaza nema napretka. Da je nastupilo vrijeme u kojem su pastiri današnjeg stada zašli u duboku krizu vidljivo je na svakom koraku. Od toga ne treba bježati već pogledati iskreno i sa žaljenjem sve one kojima je povjereno stado Božje u što su ga pretvorili. Sve što danas Crkva živi je rezultat onih kojima je bilo povjereno stado no nisu se ponašali kao pastiri već čobani koji su jedino bili dostatni sebi i svojim vlastitim željama. Nažalost svjedoci smo da su pastiri zašutili. Nauk su izvrnuli. Izvrgnuli su najsvetije svojoj ništavnosti. Upitna je i njihova vjera. U svoj silnoj želji da se svide svijetu i sitnim političkim interesima poput Jude prodali su Krista za sitniš.

Dobri pastir dobro vodi svoje stado poučava ga i upravlja. Štiti ga od nasrtaja i napada svih zlikovaca svjetskih programa. Nažalost malo je onih danas koji snažnim svojim životom svjedoče odlučnost koja je životno potrebna. Čobani zatvoreni u svoje kule uz titule svjetskih knezova okruženi sa svojim poslušnicima i klimoglavcima uvjeravaju sebe kako su zadobili dobru medijsku minutažu u udarnom terminu. No šute na ona pitanja koja vjernički puk svakodnevno proživljava i bori se sa demonima ovoga svijeta. Kupljeni nisu u stanju govoriti istinu. Jer ako se govori ono što je nauk Crkve mogli bi dobiti po prstima. Tad bi se mogla zatvoriti pipa priliva dobara ovoga svijeta. To je svijet današnjih pastira. Pastira koji se žele svidjeti svijetu kao loši propali političari koji nemaju što ponuditi osim ispraznosti i prodavanja demagogije. Pastiri današnjice koji se tako nazivaju u svoje društvo odabranih kloniraju istomišljenike jer bi ih promjene mogle ugroziti. A klonovi samo produbljuju učinjenu štetu. Dobri pastir, Isus Krist, podiže dobre pastire. Nažalost oni nisu vidljivi niti prepoznatljivi jer su njihovi stavovi Kristovi i kršćanski. Zadnji interventi kardinala Saraha nova su okrepa ispaćenim kršćanima potrebiti pastirove utjehe i obrane. Biskup Thomas J. Tobin nije se bojao svojim vjernicima reći: „Nikad ne glasajte za ni jednog kandidata, ni jednu stranku, koji podržavaju abortus.“ Čemu šutnja pastira i kome su prepustiti svoje stado. Kome se dodvoravaju. Udaljeni od svijeta i svakodnevnice pastiri ne znaju potrebe svoga stada. Oni žive van vremena zatvoreni u svoju samodostatnost. Njihov život je kreveljenje, ironija, sarkazam. Prepuni su zlovolje i zlopamtila koje ne dotiče život. No primili su svoju plaću. Svaki pastir ima ispred sebe sve ono mnoštvo koje će ga sačekati u Kraljevstvu Očevu kako bi im bili suci. Usprkos svemu ovome Krist je naša snaga. Naš blagoslov naš mir. Dobri pastir stavlja ispred nas suradnju. Samo čovjek prepun dobre volje i dobrote može vidjeti i osjetiti pastirovu ljubav i vodstvo. Otvorimo svoja srca Bogu. Ispunjajmo se mudrošću i poučavajmo se Božjom riječju.  Pokrenimo se i živimo životom vjere. Ako ne nađemo vremena i ne uložimo napor ne možemo očekivat ni rezultate. Za život vjere potrebna je hrabrost suočiti se sa svim svojim nedostacima i krenuti s Kristom dobrim pastirom u bolji život. I ne zabrinjavajmo se jer dobro znamo da Bog ne gleda ni naš izgled, ni naš imetak već ono što posjedujemo kao najveće blago naše srce okupano dobrotom i dobrim djelima. Danas se pomolite za svoga župnika, kapelana, biskupa da sve svoje uzdanje stave u jedinoga i pravoga Dobroga pastira. I molite za njihove nasljednike one koje Bog poziva u svoju službu služenja. Jer imati župnika nije pravo danas je to privilegija. Ma kakav god bio. Jer kakvoga ste izmolili takvoga ste i dobili. Neka nas sve dobri pastir čuva. Neka nas štiti od svih zala. Neka nas brani od svih vukova svijeta. Jer on je naše sve. Naš čuvar i vođa.

don Damir Bistrić

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

38 − 36 =