Isus je donio poruku spasenja za sve ljude!

Isus Krist je s neba došao na svijet radi našega spasenja, On je donio poruku spasenja. Ova se poruka treba raširiti po cijelom svijetu.

Isus je pozvao 72 učenika koji su u njegovo ime prenijeli ljudima. Poruka se sastoji u navještaju mira što nije samo odsutnost rata ili sukoba, Ne radi se samo o ljudskom harmoničnom životu zajedničkom životu na zemlji, nego o miru koji dolazi od Boga u kome se nalazi punina Božanskih darova i naklonosti Božjoj prema ljudima. Kada drugome zaželimo mir (šalom) tada izražavamo želju Svevišnjega da dođe drugome. Kraljevstvo Božje je blizu i nikakva ga sila ljudska ne može spriječiti. Ništa nas ne može odvojiti od ljubavi Božje, kaže sv. Pavao. Zar to nije radosna vijest? To nisu samo riječi, nego i djela ljubavi koja svjedoče veličinu i moć Božju. Učenici trebaju liječiti bolesne i tjerati sotonu od ljudi. Bolest napada dušu i tijelo. Bog je prijatelj života. Kad je čovjek izliječen to je znak da Bog iznova stvara čovjeka u svojoj ljubavi i milosti. Božje oproštenje omogućava novo zajedništvo u ljubavi i povjerenju. To nam omogućuje Duh Sveti.

Crkva Kristova nastavlja djelo apostola i učenika. I danas Crkva poziva: Kraljevstvo je Božje je blizu. Ljudi se moraju okrenuti Bogu i njega primiti u vjeri. Ovaj obnovljeni odnos s Bogom mora se izraziti u međuljudskim odnosima. Radi se o poštovanju i ljubavi prema čovjeku, jer je on slika Božja. Mi smo kao braća i sestre Kristovi pozvani vječnom spasenju. To vrijedi za sve ljude, rođene i nerođene. Isus je svojom predanošću u ljubavi pobijedio svako zlo. U svakoj Svetoj misi ova žrtva Kristova je za nas prisutna jer smo povezani s tajnom smrti i uskrsnuća Isusova. Prije svega živjeti i raditi i svjedočiti radosnu poruku Kristovu. Tada će se to svjetlo očitovati u našim srcima i mi ćemo to svijetlo Božje dalje davati mnogim ljudima.

Isus šalje svoje učenike da svakoj kući u koju uđu navijeste mir. Upravo nam to Isus želi reći da mir izvire iz Boga u smjerno i zadovoljno srce. Mir je u praštanju, strpljivosti, u malenim znacima pažnje, u malim radostima. Rekoše anđeli prigodom Kristova rođenja: „Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim“ Zato uskrsli Isus naviješta i želi mir svojim učenicima. „Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem.“ Želi nam reći da se ne smijemo dati opsjeniti varkama ovoga svijeta. U svađama oko ostavštine roditelja. Ovaj svijet nas ne može trajno usrećiti. Mnogi su s gorčinom došli do kraja puta i uvidjeli da ih kao ljude nisu ispunili nikakvi užici, nikakva slava, nikakva vlast. Zato veli psalam: „Samo je u Bogu mir, dušo moja, samo je u njemu spasenje“. Neka nas prati zagovor BDM, Kraljice mira i sv. Josipa našeg nebeskog zaštitnika. Amen

don Luka Vuco

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 1 = 4