Isus je sreća koju tako neutaživo tražiš!

Čudna je ta stvarnost koju nazivamo sreća. Pomisliš da se skriva iza neke osobe, nekog iskustva ili neke stvari ali opet se na kraju pomalo razočaraš u sve to.

Tada pomisliš da je trebaš tražiti u kombinaciji tih iskustava, stvari i ljudi ili je jednostavno potražiti u okrilju nekih drugih a onda opet shvatiš da je nema ni tamo. Srce opet ostaje pomalo prazno, osjećaji zbrkani, misli nedorečene, a ti se pitaš zašto je život tako kompliciran i zašto je tako zamršen put do sreće.

A zapravo je put vrlo jednostavan i radi se o Isusu. Isus je ona sreća koju tražiš kada razmišljaš o svom životu ali sreća na jedan posve drugačiji način. Sreća u kojoj se prvo trebaš osloboditi svih onih beznačajnih stvari koje te opterećuju, svih onih briga koje nikuda ne vode, svih onih odnosa u kojima razmišljaš samo o tome kako ćeš nešto dobiti ali ne i dati i onda ostati s njime na izvoru života i ispuniti se svim onim što ti nedostaje.

Isus je sreća koju učiš iz iskustva kad stoput padneš ili kada se stotinu puta u nekoga razočaraš, pa razmišljaš od svega odustati a on te pozove sebi i dade ti snage da opet počneš ispočetka. Isus te nauči kako se pomiriti sa životom kada ti je teško i kako ponijeti svoj križ do kraja križnog puta ne ostavljajući ga kod svake veće zapreke. Isus se uči kako se nasmijati u teškoćama znajući da su sve one škola života u kojoj postajemo snažniji i odlučniji.

Isus nije očaranost za jedan dan, nakon kojega slijedi razočaranost. On je trajna životna sreća, sreća koja ispunja čovjeka do kraja, sreća koja prolazi preko križa i koja ne bježi od žrtvovanja.  Isus je jedini put koji vodi k naprijed, shvatiš to kada vidiš da su svi ostali samo jedan začarani krug iz kojeg nema izlaza. Budi hrabar te poslušaj i prihvati u život njegovu riječ, nauči se trajno hraniti Euharistijom, tada ćeš otkriti kakva je sreća koju ti daje Bog.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

42 + = 47