Isusovo mjesto u tvom životu je tvoje uporište u vremenima oluja!

Na kojem je mjestu Isus u tvom životu?

Da li na onom mjestu i u onom trenutku kada završiš sve svoje poslove, pa mu se javiš eto tako reda radi? Da li je Isus u tvom životu samo osoba u prolazu koja povremeno prođe, možda u onim trenucima kada nešto zatrebaš? Da li je Isus možda samo riječ koju izgovaraš u svojim redovnim molitvama bez puno razmišljanja o njenom značenju? Kako god bilo treba hrabrosti da mu dadeš važno mjesto u svom životu, ne bilo koje mjesto, nego ono koje mu pripada – prvo.

Život koji imaš dar je Boga. Kada ti neka osoba dade neki dar onda tu osobu staviš ispred drugih osoba u svom životu. Što je dar veći i vrijedniji ta osoba prelazi toliko mjesta naprijed na ljestvici kolika je vrijednost njena dara. Tada znaš da ćeš se toj osobi javiti ako te zove u bilo koje doba dana i noći, te nećeš odbiti njen poziv, kao možda poziv nekog neznanca, jer si svjestan vrijednosti dara kojim te ta osoba zadužila u životu. No što je sa Božjim darom?

Zar osoba od koje si dobio život ne bi trebala imati prioritet, biti ispred drugih osoba? Zar osoba koja jedina može vratiti tvoj pravi mir, pokazati ti onaj puni smisao, podignuti te iz svih tvojih padova malodušja, strahova, sumnjanja, samosažaljenja ne zaslužuje da bude s tobom svaki dan, na svakom mjestu gdje si i ti? Zar osoba koja ne odustaje od tebe i onda kada ti odustaješ od sebe ne bi trebala imati neko posebno mjesto u tvom životu – u tvom srcu?

Isusovo mjesto u tvom životu ne može nadomjestiti nitko, to je ono mjesto s kojega najdublje osjećaš svoj život i otkrivaš svoje mjesto i svoju ulogu u svijetu. Isusovo mjesto u tvom životu je tvoje uporište u vremenima oluja, kada ništa oko tebe nije stalno i kada je svaki novi dan borba za sebe. Nemoj to mjesto poklopiti s nečim nevažnim, jer što god staviš to će te samo zarobiti. Čuvaj to mjesto za njega, i svakoga dana tu budi s njime.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

+ 70 = 73