Josipov primjer nas uči da Bog vodi naš život i našu povijest!

Dok je on to snovao, gle, anđeo mu se Gospodnji ukaza u snu i reče: »Josipe, sine Davidov, ne boj se uzeti k sebi Mariju, ženu svoju. Što je u njoj začeto, doista je od Duha Svetoga. Rodit će sina, a ti ćeš mu nadjenuti ime Isus jer će on spasiti narod svoj od grijeha njegovih.« Mt 1, 16.18-21

Koliko god htjeli služiti Bogu i biti njegovi, svako toliko nađemo se pred nerazumljivim nam odlukama i pozivima Božjim. Kako iz ljudske, ograničene perspektive, razumjeti Božji projekt koji nadilazi skučeni i često sebični pogled na Boga i na čitav svijet? I po ljudsku, ono što ne razumijemo jednostavno i odbacujemo.

Josipovo prihvaćanje Marije, i sve što će se kasnije događati, bili su tek početak ostvarivanja plana Božjega, plana koji je i nakon Josipovog prihvaćanja prolazio kroz mnoge nevolje, a vrhunac doživio u Isusovom razapinjanju na križu. Ono na što nas Bog danas poziva jest povjerenje prema njemu, povjerenje da On vodi naš život i našu povijest, unatoč našem strahu i unatoč našem nerazumijevanju.

don Boris Vidović

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 3 = 1