Kad Bog prebiva u nama nema bojazni ni za što!

Živjeti u poplavi loših vijesti iz dana u dan je sve teže i teže. Bombardirani tjeskobom u nas se uvuku tolike sumnje i strahovi da ne svjesno reagiramo kako kakvi robovi.

Podložni negativnostima duhovno se pokolebamo i umiremo. Vucaramo se u toj potrazi za lošim informacijama i nikako da se otkinemo od tog crnila koji se uvlači među nas. A kad sve promatramo kroz naočale crnila tada nema u nama života. Jer čemu se radovati ako ništa nije dobro. Kome vjerovati ako nitko nije dobar. Ima se osjećaj kako se uvukao mentalitet da se sve dobro mora obezvrijediti. Sve se proglasiti nepodobnim. Svemu dati negativnu dimenziju. Po tome ništa na ovom svijetu nije dobro osim ponekih koji sebi to ipak pripisuju kao kakvi bogovi današnjeg vremena koji barataju sa informacijama. Koji filtriraju i određuju psihodelično  stanje društva.

Oko nas se stvorio ogroman plašt negativnosti. Kao da se sa tom histerijom negativnosti želi upravljati s ljudima. Jer onaj tko je gospodar straha gospodar je ljudi. Što više negativnosti to je plodonosnije tlo za one koji podlegnu. Zato je doista najgore stanje ako se prepustimo da zlo i starah ovladaju s nama. Sijači zlovolje i negativnosti samo žele unijeti pomutnju. Jer je važno stvoriti prazni prostor u kojem je sve tada moguće. I sami znamo da nam od svega tog blaga negativnosti ništa ne donosi. Osim što se osjećamo nesigurno i  zlovoljno.

Toliko je oko nas životnih situacija koje mnogi od nas prolaze. Mnogi prolaze kroz pakao gubitka posla u kojem se bore za svoju egzistenciju. Dosita teško je prolaziti svu nesigurnost koju čovjek osijeća u takvoj situaciji. Nije im još potreban presing na njihove ranjene živote tako što će ih se maltretirati negativnostima. Na današnju četvrtu nedjelju Bog želi s nama podijeliti ono što on nosi u sebi. On je darivatelj radosti i radosne vijesti.  Zato nam je danas dan novi polet da se ne predamo negativnostima već da se napunimo radosti koja će nam otvoriti nove životne vidike. Dosita s radošću s radosnim pristupom mnogo toga se može promijeniti. Nitko se ne može na silu radovati.  Niti to tko traži. Radost izlazi i zdravog duha. To je novi početak.

Zato dopustimo danas da nam arkanđeo Gabrijel donese radosnu vijest u kojem se i nas poput Marije poziva na sudjelovanje promjene života. Jer tamo gdje je radost tamo nestaju brige koje su nam nametnute. Tada i ovo vrijeme koje iščekujemo koje je do neki dan bilo obilježeno konzumerizmom postaje vremenom blagoslova dara blizine. Iz Blagovijesti koju danas čitamo Bog u nama obnavlja hram u kojem prebiva. A kad Bog prebiva u nama nema bojazni za ništa. Ne bojmo se danas sagraditi iznova hram Duha svetoga u nama. Danas neka nas obuzme radost Božje prisutnosti u kojoj izgrađujmo svoje živote. Bog se želi nastaniti u nama i biti s nama samo nam je to željeti da se dogodi i otvoriti mu svoje srce. nemojmo se zamarati s negativnostima. Ne trujmo se ničim što bi nas vjernike u ovo vrijeme moglo pokolebati ili u nas unijeti bilo kakav oblik nezadovoljstva ili revolta. Oslonimo se na svoga Gospodina s njim izgrađujmo svoj život i neka nas radost susreta s Kristom osposobi da se radujemo uvijeke.

don Damir Bistrić

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

4 + 3 =