Kad počneš shvaćati kolikom te ljubavlju Bog ljubi, postaješ svjestan da treba opravdati to povjerenje!

Kada počneš shvaćati kolikom te ljubavlju Bog ljubi, postaješ svjestan da treba opravdati to povjerenje.

Shvaćaš da tu treba započeti tvoj novi život. Odgovornost je to od koje ne možeš pobjeći ili je umanjiti, odluka je to koja treba oblikovati svaki trenutak tvoga života. Dostojanstvo djeteta Božjeg treba u tebi probuditi silu onih pozitivnih osjećaja i odluka s kojima ćeš drugima otvorena srca pristupati kao svom bratu ili sestri a ne kao prema nekom neznancu ili strancu.

Kada počneš shvaćati kolikom te ljubavlju Bog ljubi, postaješ svjestan da treba opravdati to povjerenje. Zato svakoga dana pronađi vrijeme kada ćeš u tišini razgovarati s njime, odvoji vrijeme kada ćeš čitajući Sveto pismo razmišljati što ti Bog želi reći. Kada počneš shvaćati kolikom te ljubavlju Bog ljubi nećeš se bojati odvojiti od materijalnih stvari za koje si se vezao, navika koje si stekao, iskustava za koje si se vezao, ljudi koji su te gušili, jer shvaćaš da ti Božja ljubav mnogo više daje od svega toga.

Kada počneš shvaćati kolikom te ljubavlju Bog ljubi, postaješ svjestan da treba opravdati to povjerenje. Postaješ svjestan da tvoja vjera nije samo neki dodatak tvome životu ili neki privjesak kojega možeš staviti kada hoćeš i skinuti kada hoćeš već bit tvoga života, središte oko kojega se oblikuju sve tvoje misli i osjećaji, tvoja odluka da s Bogom gradiš svoju budućnost koliko god oko tebe bilo suprostavljenih sila.

Kada počneš shvaćati kolikom te ljubavlju Bog ljubi, nećeš više imati lažne isprike zašto nisi onakav kakvim te on želi, nećeš više glumiti samo vjernika u crkvi, a izvan nje se ponašati onako kako ti dođe, nećeš više stavljati brojne maske na lice onako kako ti odgovara već ćeš tada biti ono što on od tebe želi, a to je sol zemlje i svjetlost svijeta. Tada više nećeš čekati da sazrije vrijeme za tvoje obraćenje i preobrazbu već ćeš s njime započeti odmah.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

65 + = 75