Kada otvoriš svoje srce njemu otkrivaš da je on svoje srce već otvorio tebi!

Kada pogledaš na stvari koje na ovom svijetu nije napravila ljudska ruka shvatiš da si u dodiru s Bogom.

Kada pogledaš na sunce, mjesec, zvijezde počinješ shvaćati da postoji neka veličina koja se nalazi iza svega toga. Kad pogledaš na cvjetanje cvijeta, let leptira, osmijeh djeteta osjetiš kolika se nježnost nalazi iza sveg tog prekrasnog svijeta. Kada malo zastaneš u predvečerje i pogledom prođeš po horizontu ne možeš a ne osjetiti kako je sve to jedan veliki dar tebi upućen.

Kada pogledaš na stvari koje na ovom svijetu nije napravila ljudska ruka već razgovaraš s Bogom. Kada staviš ruku na srce i osjetiš njegove otkucaje, kada postaneš svjestan svakog osjeta kojeg imaš, vida, sluha, njuha, dodira, shvaćaš na koliko ti načina Bog pristupa i pokazuje ti svoju ljubav. Kada pronađeš osobu koja te voli i koja ti pruža svu pažnju i poštovanje shvaćaš koliko je široka Božja ruka koja te grli i vodi u novi dan.

Kada pogledaš na stvari koje možeš činiti, misliti, osjećati, voljeti, raditi, stvarati, izgrađivati odnose s drugima shvaćaš koliku dubinu života ti Bog poklanja da dadeš ono najbolje od sebe i učiniš ovaj svijet boljim mjestom za život. Kada postaneš svjestan svakog trenutka i otkriješ koliko je obilje mogućnosti u njemu shvaćaš kako te Bog želi voditi kroz ovaj svijet da bi putem tebe i druge ljude privodio k sebi.

Kada otvoriš svoje srce njemu otkrivaš da je on svoje srce već otvorio tebi i pokazao ti koliko te voli u Isusovu dolasku na ovaj svijet, u svetoj Euharistiji, u onima malenima koji te okružuju, u mogućnosti da pomogneš gladnima, žednima i napaćenima ovog svijeta. Kada počneš otkrivati njegovu prisutnost u svim stvarima koje te okružuju shvatit ćeš koliko si blagoslovljen i kako doista nemaš razloga da se žališ i predaješ kada ti bude teško jer znaš da je on i tada s tobom.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

+ 10 = 19