Kaka: I belong to Jesus

Punim imenom Ricardo Izecson dos Santos Leite je vjerojatno jedan od najboljih nogometaša današnjice. Kad je s Milanom osvojio UEFA-inu Ligu Prvaka, Kaka je skinuo svoj dres, i na terenu se u molitvi počeo zahvaljivati Bogu. Na majici koju je nosio tijekom utakmice ispod dresa pisalo je „I belong to Jesus“ (Ja pripadam Isusu).

U 2007. godini proglašen je najboljim igračem svijeta u izboru FIFPro-a, najboljim klupskim igračem u izboru UEFA-e, u čijoj Ligi Prvaka je bio najbolji napadač i najbolji strijelac u 2007. godini. Također, dobitnik je Zlatne lopte, kao najbolji europski nogometaš. Po primitku nagrade, Kaka je ponajprije zahvalio Bogu, kojem zahvaljuje za svaki svoj pogodak u svakoj svojoj utakmici.

Sa osamnaest godina imao je tešku nesreću pri kojoj je ozlijedio kralježnicu. Rezultati nisu bili optimistični. Postojala je opasnost od prekida karijere, a u najgorem slučaju mogao je ostati paraliziran.  No on je vjerovao Bogu i čudesno ozdravio. Od tada prije svake utakmice koju igra prekriži se i kaže:

‘Bože, hvala što si me spasio od invalidnosti nakon nesreće. To je tvoje čudo!’

Sve to ga je još više ojačalo i dalo motiva da trenira i postane jedan od najboljih nogometaša. Njegova veza s Bogom postala je još jača. Odlučio je desetinu svojih prihoda davati crkvi koje je član i po završetku karijere volio bi postati evanđeoski pastor i tumač Svetog Pisma.

„Jako bih to volio,“ rekao je Kaka u intervjuu za prosinačko izdanje talijanske verzije GQ-a. „To je težak put – jer potrebno je proučavati teologiju i produbljivati svoje poznavanje Biblije.“

Kaka je i veliki zagovornik života u čistoći prije braka, odnosno suzdržavanja od seksa. Nevinost je izgubio pred kraj 2005. godine tek kada je zaplovio u bračne vode sa svojom predivnom djevojkom Caroline Celico .

“Mišljenja sam da vrijedi čekati sve dok prsten ne bude na ruci. Naravno, to je samo moje viđenje, no osobno sam uvjeren da je to najbolja odluka.”

“Mnogo ljudi tvrdi da izgubi želju za partnerom nakon vjenčanja. Mi smo sjajan primjer da ne mora biti tako. Caroline i ja svoju smo ljubav stavili na kušnju te sam uvjeren da nam je danas tako lijepo baš zato što smo čekali.”

Za vrijeme oporavka od ozljede koljena snimio je sa svojom suprugom pjesmu “Božji dar” u kojoj se zahvaljuje Bogu što je upoznao Caroline. “Koliko sam samo molio Boga da mi pošalje nekoga poput tebe, a od neba sam dobio više nego što sam tražio” neki su od stihova kojima Kaka zasipa svoju dragu.

 Izvor; http://sion.hr

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

27 − 25 =