Kako da današnji kršćani izdrže sav pritisak suvremenog društva?

Oslonite se na Boga.

Bog je izvor snage. Niti jedan problem ili pritisak ne mogu vas uništiti ako znate da je Bog sa vama. Vaša vjera izvlači iz vas one snage za koje niste ni znali da postoje. To je ono pouzdanje koje dijete ima u svoga oca. Kolika god bila vaša poteškoća znajte da je Bog veći od nje i da ona na vašem putu ima razloga. Možda upravo da vam učvrsti vašu vjeru.

Mislite o pozitivnim stvarima.

Uvijek kada se nađete u poteškoći zaokupe vas vaše misli. Pravac tih misli određuje vaš život. Zato uvijek pazite da te misli budu pozitivne. Pronađite nešto lijepo u tom teškom i dopustite da to lijepo oblikuje vaš život. Vi postajete ono što odrede vaše misli. Ništa više, ništa manje.

Shvatite poteškoću kao priliku.

Svi mi na različite načine gledamo na teškoće koje nam se događaju. Jedni ih shvaćaju kao napad na sebe i svoj život, a drugi u njima gledaju prilike koje im nešto poručuju. Okrenite zato svaku poteškoću u priliku i više nećete imati poteškoća.

Okrenite se ljudima u potrebi.

Kada vidite da se i drugi nalaze u teškim situacijama nećete više svoju nevolju gledati tako dramatično. Vidjet ćete da vama nije gore nego svima drugima. Sjetite se one misli koju je izrekla Hellen Keler: Plakala sam što nisam imala cipele dok nisam susretla čovjeka koji nije imao nogu.

Budite strpljivi.

Jedna od najvažnijih čovjekovih odlika jest strpljiv­ost. Količina njegove trenutne strpljivosti proporcionalna je razmjeru kvalitete njegovog budućeg života. Rješenje vašeg problema će zasigurno doći samo morate proći vaši unutarnji rast i sazrijevanje. Upravo je to početak našeg duhovnog puta koji nas vodi k Bogu.

 Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 2 = 7