Kako mogu znati Božju volju za moj život?

Postoje dvije ključne stvari koje će ti pomoći da spoznaš Božju volju u određenoj situaciji: Provjeri da ono što želiš učiniti nije nešto što Biblija zabranjuje; Provjeri hoće li ono što želiš učiniti proslaviti Boga i pomoći ti u duhovnom rastu.

Ukoliko to što želiš učiniti prolazi ova dva kriterija, a Bog ti još uvijek ne daje ono što tražiš – moguće je da to što tražiš nije Božja volja za tebe. Ili možda trebaš još malo sačekati. Ponekad je teško okučiti Božju volju. Ljudi žele da im Bog praktički kaže što da rade – gdje raditi, gdje živjeti, s kime se vjenčati itd. Rimljanima 12,2 nam kaže: »Nemojte se prilagođavati ovomu svijetu! Naprotiv, preobličavajte se obnovom svoga uma da mognete uočavati što je volja Božja: što je dobro, ugodno i savršeno«.

Bog rijetko ljudima daje tako izravne i specifične informacije. Bog nam dopušta slobodu izbora u ovim stvarima. Jedina odluka koju Bog ne želi da donesemo jest odluka da sagriješimo ili da se odupremo njegovoj volji. Bog želi da odabiremo ono što je u skladu s njegovom voljom. Kako ćeš, dakle, znati što je Božja volja za tebe? Ako čvrsto hodaš uz Boga i istinski žudiš za njegovom voljom u svom životu – Bog će staviti njegove želje u tvoje srce. Ključ je željeti Božju volju, a ne vlastitu. »Sva radost tvoja neka bude Jahve: on će ti dati želje tvoga srca« (Psalam 37,4). Ako Biblija ne govori protivno nečemu što ti zaista može duhovno pomoći –onda ti Biblija daje »dopuštenje« da doneseš odluke i slijediš svoje srce.

Izvor: www.gotquestions.org

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

1 + 5 =