Kako stvoriti više slobodnog vremena u životu?

Ne lažite sebe

Znajte da svaki puta u životu kada kažete da ne možete stvoriti slobodno vrijeme za neke druge aktivnosti osim posla – lažete. Život nije ono što je unaprijed određeno, život je ono što sada stvarate. Ako vi raspoređujete svoje vrijeme potrudit ćete se onda naći vremena za ono što smatrate važnim. Sve ostalo je samo laž.

Najvažnije stvari na prvo mjesto

Kako je nekada lako podleći zovu ugodnosti i baviti se stvarima koje su nam ugodnije, umjesto stisnuti zube i pozabaviti se stvarima koje su nam važnije. Disciplina je ono što razlikuje uspješne od neuspješnih ljudi, sretne od nesretnih. Trebate se umijeti prisiliti raditi stvari koje su važne, ne odlažući ih za neko kasnije vrijeme koje nikada neće doći.

Imajte dugoročni plan

Kako je lijep pogled kada se uspnete na neku visoku planinu i promatrate perspekivu ispred sebe. Sve vidite i uživate u pogledu. Upravo ta slika mora postati paradigma našega života, a ona je da gledamo stvari iz veće perspektive i sagledavamo svoj život duže od raspona jednog dana, tjedna ili mjeseca.

Odbijte stvari koje ne želite cijelim srcem

Često u životu prihvaćamo sve ponude  koje nam se nude jer život želimo živjeti punim plućima. No nekada nas sva ta prihvaćanja uvuku u klopku iz koje se više ne možemo izvući. Ako radeći nešto ne osjećate ništa dublje u vezi toga ili se čak negativno osjećate – odbacite te stvari i ne prihvaćajte obveze vezane uz njih.

Ljudi su uvijek ispred stvari

Vrijeme provodimo na različite načine, no sve njih možemo podijeliti na dvije važne stvari : ili se bavimo različitim aktivnostima koje nas više ili manje ispunjavaju, ili ga provodimo u odnosima s ljudima s kojima više ili manje uživamo. Raznolikost je u svakom slučaju dobra, ali uvijek trebamo imati na umu da su odnosi s ljudima daleko važniji od baljenja različitim stvarima.

Stavite Boga na prvo mjesto u životu

Kada je Bog na prvom mjestu u vašem životu, tada je sve na svome mjestu. Tada ćete za sve ljude i sve stvari imati dovoljno vremena jer će vrijeme koje provodite s njime dati vam mudrost da dobro prosuđujete na što provodite svaki trenutak vašeg života.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

67 − = 63